CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dancila si omul lui Trump sau cum se omoara in fasa un miting ”spontan”

10 comentarii / 13865 vizualizări / 14 august 2018

Surpriză mare: a doua zi după ce președintele României dă mesaj de solidarizare cu piața și de încurajare a protestelor, piața e goală. La orele 20,00 vreo 40-50 de inși stau apatici, fără scandări, fără agitație, fiind lesne confundați cu niște simpli turiști ori trecători. În mod normal, ar fi trebuit să fie cu zecile de mii; s-a epuizat potențialul manifestațiilor?

2030

Nu am merge cu raționamentul chiar pînă acolo.
Adevăratul motiv pentru care azi a fost ordin de zi pe unitate să fie liniște în Piața Victoriei e acela că, în clădirea guvernului avea loc o importantă întrevedere a premierului Viorica Dăncilă cu o delegație de congresmeni americani.
Ori, un miting de orice fel lîngă clădirea guvernului ar fi ridicat probleme maxime de securitate pentru serviciile autohtone și cele americane, fiind chiar obligatorie mutarea locului de întîlnire.

În consecință, SRI a recurs la varianta mai simplă: stop joc cît sunt înalții oaspeți în țară.

Desigur, nimic nu a împiedicat un site de știri să încerce o manipulare stîngace, pe ideea că ambasadorul SUA și cîțiva congresmeni (atenție la ordine!) s-au întîlnit cu Dăncilă la doar patru zile de la protestul diasporei, sugerînd că America dă în clocot de grija României.

În fapt, Dăncilă s-a întîlnit cu președintele Comisiei de Intelligence a Congresului SUA, Devin Nunes, ambasadorul Klemm fiind doar accesoriul firesc în asemenea situații, cum reiese și din poziția lui la masă.
Îți trebuie o foarte mare doză de candoare să crezi că a doua zi după miting, să zicem, Nunes și-a sunat secretara ca să-i rezerve urgent bilete de avion spre România, că așa nu se mai poate și a venit într-un suflet să o tragă pe Dăncilă de urechi, deși ea încă se afla în concediu în acel moment.

Devin Nunes, trebuie spus, conduce o comisie de maximă importanță în congresul SUA, care supervizează activitățile CIA, DIA, NSA, Homeland security, FBI, DEA și încă vreo 10 inițiale de același calibru care dau fiori și pe care le știm din filme. Un supergreu al politicii și un mare apropiat al lui Donald Trump.

Devin Nunes a fost șeful comisiei însărcinate cu anchetarea atacului asupra ambasadei americane din Benghazi, în 2012, dar și a implicării rușilor în alegerea lui Trump, anchetă care s-a încheiat în favoarea actualului președinte. Mai mult, luna trecută, Devin Nunes a acuzat Departamentul de Justiție și FBI de „anularea” anchetei și de adoptarea unor poziții partizane în ceea ce privește ancheta privind implicarea Rusiei.

Devin Nunes e un adversar declarat al fostului șef al FBI, James Comey, despre care a sugerat că a făcut jocuri murdare împotriva lui Trump. Despre Comey, demis de Trump, știm că a fost un părinte spiritual pentru cuplul Coldea-Kovesi.

Devin Nunes e unul dintre cei care s-au întîlnit amical cu Liviu Dragnea anul trecut, la Washington, după alegerea lui Donald Trump.

Acum, Devin Nunes vine să se întîlnească la guvern cu premierul Viorica Dăncilă.
La despărțire, nu există nicio declarație care să sugereze măcar pe departe o îngrijorare sau chiar o preocupare vizavi de situația din politica internă.
Dacă Nunes venea special din cauza acestor evenimente, o asemenea declarație, indiferent cît de politicoasă, nu ar fi putut lipsi.

E cert că vizita greului american are cu totul alte motive; s-a discutat despre exploatarea gazelor din Marea Neagră și, nu e exclus, și pe marginea problemelor create la baza americană de la Incirlik, care ar putea ajunge rapid în situația de a fi relocată, iar România ar fi cel mai convenabil amplasament.
Asta, pentru că din comunicatul oficial aflăm că ”Premierul Viorica Dăncilă a subliniat necesitatea dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, având în vedere potențialul mare de care România dispune, precum și interesul pentru o prezență crescută a investitorilor americani. În context, a apreciat dinamica relațiilor de cooperare în sectorul energetic și implicarea tot mai pronunțată a companiilor americane în domeniul explorării resurselor de hidrocarburi, în special în Marea Neagră. Șeful Guvernului României a trecut în revistă evoluțiile de interes cu privire la situația de securitate regională, evidențiind importanța strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică în ansamblul său și accentuând, în context, necesitatea unei puternice legături transatlantice”.

Desigur, e de așteptat ca Nunes să se întîlnească și cu președintele Klaus Iohannis, poate mîine, cu ocazia Zilei Marinei de la Constanța, mai ales că un distrugător american extrem de deranjant pentru ruși a venit încă de duminică în port.

Dacă președintele e sărit de americani, ar fi groasă.
Deocamdată, însă, nici întrevederea cordială a lui Nunes cu Dăncilă nu pare să fie de bun augur pentru adversarii PSD, acele personaje care par să uite că țările nu au prieteni, ci doar interese. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Iar va intreb,nu va e frica?

 2. in ochii a milioane de romani (peste 50%) psd de dupa proteste este partidul care gazeaza batrani, femei si copilasi. exact ca animalul bashar assad in siria!

  • O să vedeți la vot ce cred românii, imbecililor, după ce-au văzut în direct cataroaie zburând ca la intifadă, mobilier stradal arzând pe lângă mașini și jandarmi linșați în stil Daesh.

   • Exact ca în iunie ’90 la mineriadă. Dar pe tine nu prea te duce mintea.

    • Gura bovinei adevăr grăiește. Deci „mitingul Diasporei ” a fost de fapt o mineriadă. Și eu care credeam c-o să fie Teroarea din 1792 așa cum anunțase Prună.

  • Batranii, femeile si copilasii la care te referi, adica persoane vulnerabile, au fost aduse in piata ca sa amplifice impactul emotional al interventiei jandarmeriei. Manipulare de doi lei, careia, din pacate, unii i-au cazut victima.
   Singura apropiere dintre PSD si regimul Assad, e aia care exista intre tine si Einstein. Adica niciuna.

 3. USA.=(Saracire, Umilire, Antiromanesc. )

 4. Cei care susțin și încurajează această conducere incompetentă, criminală și trădătoare se numesc cozi de topor. Cu ajutorul lor consistent se instalează dictatura.

  • Bovină mononeuronată, această conducere a fost pusă legal, în urma unui vot. Dictaturile sunt cele puse de stradă și dacă vrei să-ți pui neuronul la muncă, goagălește „revoluția bolșevică din noiembrie 1917” și începe să silabisești.

  • Cei care susțin Securitatea se numesc intelectuali. Cu ajutorul lor consistent se instalează muia securistă.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998