CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dancu: “Basescu mandateaza PDL sa-i puna la punct pe Voinescu, Preda si Radu F. Alexandru”

0 comentarii / 1528 vizualizări / 12 august 2010

Desi, la inceput, ideea unui grup de intelectuali dizidenti a fost pe placul lui Traian Basescu, tocmai fiindca asta ar fi putut acredita scenariul ca seful statului nu ar conduce autoritor PDL, dupa ce criticile au luat amploare, presedintele a mandatat conducerea pedelista, prin declaratiile de ieri, sa-i puna la punct pe intelectualii Sever Voinescu, Cristian Preda si Radu F. Alexandru, explica sociologul clujean Vasile Dancu, in exclusivitate pentru Inpolitics.

Basescu si potolirea intelectualilor dizidenti
“Nu sunt specialist in PDL si nu am urmarit cu atentie dinamica dezbaterilor interne din acest partid. Totusi, declaratiile de ieri ale presedintelui Traian Basescu tradeaza faptul ca orice partid prezinta o sensibilitate inerenta la criticile venite din interior. La inceput, ideea unui grup de intelectuali dizidenti a fost, probabil, pe placul lui Traian Basescu care incerca sa acrediteze, astfel, ideea ca nu el este cel care conduce cu o mana de fier, de la Cotroceni, partidul lui Emil Boc. Cand criticile devin exagerate si risca chiar sa aduca prejudicii partidului Basescu iese cu declaratii si mandateaza astfel conducerea PDL sa-i puna la punct pe Sever Voinescu, Cristian Preda si Radu F. Alexandru.

Argument de la Lenin citire
In conditiile in care cei trei intelectuali dizidenti erau, potrivit speculatiilor presei si ale analistilor, perceputi drept instrumente ale lui Traian Basescu, era necesar ca taman seful statului sa dea semnalul acestei operatiuni. Eu nu cred ca dizidentii vor fi exclusi din partid ci, din contra, vor fi invitati din nou sa isi sustina punctele de vedere in interiorul PDL. In acest caz, argumentul invocat va fi, cel mai probabil, acelasi de la Lenin incoace: criticile din interiorul partidului sunt foarte periculoase si pot produce scindarea unei formatiuni. De altfel, nimeni nu ia in considerare criticile venite din exterior”, explica fostul ideolog al PSD, Vasile Dancu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998