CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dancu: “Dusmanii din PSD ai lui Ponta il imping spre o alianta cu PNL, pentru a-l decapita pe viitor”

0 comentarii / 1502 vizualizări / 16 iulie 2010

Dusmanii din PSD pe care ii are Victor Ponta ii intind capcane tanarului presedinte vorbind mieros despre necesitatea unei aliante cu PNL tocmai pentru a-l decapita, pe viitor, de la sefia formatiunii social-democrate, avertizeaza fostul ideolog al pesedistilor, clujeanul Vasile Dancu, pe blog-ul propriu.

Capcane pentru Ponta
Deopotriva, “obisnuiti sa capuseze PSD”, si liberalii il momesc pe Ponta deoarece traiesc cu nostalgia guvernarii Tariceanu, explica sociologul. El il sfatuieste pe Victor Ponta sa nu parafeaza nicio alianta cu PNL deoarece trebuie sa se ridice, din punct de vedere al imaginii, la statura unui viitor pretendent la Cotroceni, conducator al celui mai puternic partid din opozitie. “Se discută atât de mult despre o nouă căsătorie PNL-PSD încât nu mă pot abține să nu-mi bag și eu nasul. Nu pentru alte motive, ci mai ales pentru că văd cum toată lumea încearcă să treacă strada o bătrânică, împotriva dorinței ei. Victor Ponta este tânăr, deși nu junior, și numărul capcanelor care i se întînd este direct proporțional cu această percepție.

Dusmanii din sanul PSD
Dar cea mai persistentă și cea mai tare din ultima vreme este să fie impins spre o alianță cu PNL, în numele unei așa zise opoziții unite (…) Liberalii au dreptate să încerce, s-au obisnuit cu căpușarea PSD (…) Crin Antonescu are nevoie de o speranță, cât de firavă, privind o viitoare revenire la putere, greu ar putea să-si linistească altfel pe cei din partid care au încă nostagia puterii asociate, firesc, cu Tăriceanu (…) Motivatia impingerii lui Ponta spre alinața cu liberalii este poate fi chiar mai puternică în interiorul PSD. Unii vor să-l impingă pe Ponta spre obiective electorale, pentru a-l distrage de la obiective politice”, explica Vasile Dancu subliniind faptul ca pericolul mocneste chiar in sanul partidului celor trei trandafiri.

Ponta trebuie sa paraseasca brandurile de jucarie: Marele Che si Micul Titulescu
De partea cealalta a baricadei, explica sociologul ardelean, Victor Ponta trebuie sa lupte singur pentru a se consolida in functia de presedinte al unui partid macinat de lupte interne. “Dar Ponta întelege bine că are cateva obiective politice imporante și cel mai tare obiectiv este faptul că trebuie să dea o luptă singur pentru a se consolida in funcția de Presedinte. Trebuie să-și facă echipa, să organizeze alegeri în teritoriu, să-și facă o identitate diferită de brandurile de jucarie din adolescența lui politică (Marele Che, Micul Titulescu). Poanta s-a maturizat și înțelege că nu se poate lăsa pe mâna echipelor liber-schimbiste de genul celor care au intors armele la ultimul Congres, sub conducerea secretarului general Liviu Dragnea”, conchide Vasile Dancu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998