CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dancu: ”Excluderea lui Geoana e o infrangere a lui Iliescu!”

0 comentarii / 1387 vizualizări / 13 noiembrie 2011

Excluderea lui Mircea Geoană din PSD e o înfrângere a lui Ion Iliescu, care era obișnuit să fragmenteze autoritatea președinților PSD, afirmă fostul ideolog al social-democraților, Vasile Dâncu, în exclusivitate pentru Inpolitics. Sociologul clujean precizează că o astfel de decizie i-ar putea permite, totuși, lui Victor Ponta să instaureze un nou tip de lidership la vârful PSD, ceea ce le-ar putea prinde bine pesediștilor, pe viitor, chiar și în sondajele de opinie.

”Înfrângerea lui Ion Iliescu”
”Eu cred că în tot acest scandal din cadrul PSD, nu Mircea Geoană a fost principala miză. Desigur, Mircea Geoană a început scandalul dar, cu toate acestea, bătălia a fost pentru consolidarea puterii lui Victor Ponta. De altfel, Ion Iliescu și Adrian Năstase au încercat să blocheze, prin luări de poziție, o astfel de decizie. Astfel, se fragmenta autoritatea lui Victor Ponta în partid. Ponta a arătat că este singurul președinte al PSD care iese de sub autoritatea lui Ion Iliescu și își face un proiect pe care îl duce până la capăt. În trecut, atât Adrian Năstase cât și Mircea Geoană au fost victime ale lui Ion Iliescu care a știut să le fragmenteze puterea și autoritatea de lideri. Este a doua victorie a partidului împotriva lui Ion Iliescu.

”Excluderea lui Mircea Geoană poate prinde bine PSD”
Acum, Mircea Geoană mai are încă un capital politic pe care l-ar putea evalua în altă parte. Sacrificarea unui lider cunoscut nu este, însă, o victorie pentru PSD. Pe moment, efectele nu sunt pozitive. Cu toate acestea, există posibilitatea ca Victor Ponta să reușească înlocuirea vechiului lidership al PSD. Să construiască un alt tip de conducere, fără de șovăieli, fără a da înapoi, fără a fi blocate acțiunile curajoase ale partidului. Eu cred că decapitarea lui Mircea Geoană poate avea consecințe pozitive pentru PSD, pe viitor. S-ar putea vedea asta în modul în care se va mișca partidul. Dacă Victor Ponta va reuși să valorifice acest moment, acest fapt s-ar putea vedea pozitiv și în graficele sondajelor de opinie”, explică sociologul clujean. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998