CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dancu: “ Gheorghe Flutur sufera de una dintre cele mai grave forme de patologie politica”

0 comentarii / 1885 vizualizări / 12 aprilie 2010

Liderul PDL Gheorghe Flutur sufera de una dintre cele mai grave forme de patologie politica, boala pe care o putem intitula “demagogia faptelor”, sustine sociologul clujean, Vasile Dancu, pe blog-ul propriu. Fostul ideolog al PSD anunta ca va trata, intr-o serie de articole, bolile politicii romanesti.

Bolile politicii romanesti
“Una dintre posibilităţile de analiză politică este cea a bolilor ei, a patologiei intrinseci. Intenţionez să tratez în câteva articole patologiile politice ale actualei scene politice româneşti (…) Cea mai gravă formă de demagogie din politica noastră nu este una de discurs, ci un fel de demagogie a faptelor. Ceea ce eu numesc politica futilă. O mare parte importantă din activitatea politică este acţiunea demagogică, proiectele populiste care mimează interesul public, dar sunt doar forme de a mima preocuparea pentru el sau pentru oameni”, explica Dancu care da si un exemplu de exponent al gandirii politice futile.

Flutur, un politician futil
“Nu am o părere proastă despre Gheorghe Flutur. Vine dintr-o zonă cu oameni vrednici, frumoasa Bucovină, si este activ, comunică mult, este dinamic si bătăios. Dar când îmi aduc aminte de politicianul bucovinean îmi vine în minte scrisul lui cu oi pe dealuri la trecerea Presedintelui ţării. Insă nu asta mă enervează cel mai tare, pentru că putea să fie opera vreunui pădurar mai zelos. Mă enervează de ce o vrea să ne aducă Flutur lumina de la Ierusalim de fiecare Paşti. Flutur nu trebuie să se preocupe de lumina creştină, el trebuie să se ocupe de altceva. Politicienii trebuie sa aducă lumina carţii, să aducă asfaltul în comune, alinare celor amăriţi nu lumina de la Ierusalim”, explica sociologul clujean. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998