CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dancu: “Golaneala politicienilor: sa mimeze interesul pentru tara de la Monte Carlo”

0 comentarii / 1679 vizualizări / 9 august 2010

Ultima “golaneala” demagogica a politicienilor mioritici, care isi fac concediile in destinatii care mai de care mai exotice, este acela de a discuta la telefon cu presa din tara cateva ore pe zi pentru a inventa subiecte si a mima responsabilitatea politica, avertizeaza fostul ideolog al PSD, sociologul clujean Vasile Dancu, pe blog-ul propriu.

Propunere de bun simt: luna august, o luna apolitica
De altfel, el face chiar o propunere “ecologica, de bun simt”: “Ce ar fi să decretam luna august o luna fara politică, o lună in care politicienii și politica iau vacanță? Am reduce ceva din poluarea mediei și am lasa societatea să respire aerul de vacanță fără poluantul sonor adus de politicieni. Nu cred ca cineva ar suferi pentru asta, poate și politicienii ar veni cu mințile mai odihnite în luna septembrie.” Dancu avertizeaza ca ultima inventie a politicienilor damboviteni este mimarea responsabilitatii si a interesului politic prin plasmuirea de pseudo-subiecte care apar in presa pentru a muri, apoi, dupa doar o zi.

Subiecte gandite la Monte Carlo, Nisa sau Sardinia
“Politicienii stau la Monte Carlo, la Nisa sau in Sardinia, cu telefonul la ureche câteva ore pe zi si vor să dea senzatia că sunt obsedați si framântati de marile probleme ale României. Dau câteva telefoane și apoi merg la plajă. O mare golaneală, ultima găselniță din telenovela simulării responsabilității si grijii față de societatea românească. Odată cu prăbușirea încrederii in instituții și partide o strategie agresivă de prezență în spatiul public, cu sau fara mesaj, nonstop, face deja modă printre politicieni. Politicienii ne urmăresc deja ca la fotbal, om la om pe tot terenul. Sigur că dacă la 1 septembrire i-am intreba ce au spus în august când erau relexati in concediu nu si-ar mai aduce aminte decat foarte vag. Sunt sigur că niciuna din indignările de vacanță nu vor avea vreo continuare in politica pe care vor reîncepe s-o facă odată cu sesiunea de toamna a Parlamentului”, explica sociologul clujean. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998