CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Daniel Chitoiu la butoanele PNL

0 comentarii / 1499 vizualizări / 7 februarie 2014

Daniel Chitoiu a pierdut cea mai inalta pozitie liberala din Guvernul Ponta 2. Analistii sunt unanimi in a sustine ca Antonescu l-a retras pentru ca avea comportamentul unui cal troian. Adica facea jocul premierului si al PSD-ului. Daca asa stau lucrurile, apare o grava contradictie in termeni. Este imposibil ca presedintele PNL, surprinzandu-si colaboratorul intr-o asemenea ipostaza, in loc sa dea cu el de pamant, sa-l ridice la cea mai inalta functie de comanda din partid. Sa retinem ca, in conformitate cu noul statut PNL, secretarul general, fie el si interimar, pana la un Congres, este omul care se afla la toate butoanele de comanda. Cel mai sigur candidat la succesiunea prezidentiala. Daca Antonescu castiga functia de sef al statului, isi pierde automat functia de presedinte. Dar asta se va intampla si in cazul unui esec. Va fi Chitoiu succesorul acestuia?

Toti oamenii, cat de cat informati, stiu ca Daniel Chitoiu joaca tare, nu numai datorita propriilor sale abilitati. El este player-ul celei mai puternice eminente cenusii a PNL, domnul Dan Radu Rusanu. Impreuna cu acesta, Chitoiu controleaza, in prezent, o parte din filialele partidului. Inainte de a deveni membru marcant al Guvernului Ponta, Chitoiu, impreuna cu aliatii sai de la varful partidului, a reusit sa decapiteze, sub diferite pretexte, o serie intreaga de organizatii, numindu-si acolo oamenii, in postura de presedinti interimari sau chiar de presedinti alesi. In felul acesta, numarul de voturi de care dispune Chitoiu in conducerea PNL nu mai poate fi egalat de niciunul dintre ceilalti lideri. In prezent, doar Crin Antonescu are in PNL o putere mai mare.

Plasat ca secretar general al partidului, Daniel Chitoiu va putea continua acest proces de demantelare a unor organizatii si de instalare acolo a unor personaje fidele lui. Iar cel mai bun pretext va fi chiar rezultatul mai slab al unor organizatii la europarlamentare. Miscarea cu Klaus Iohannis, plasat de Crin Antonescu in calitate de prim-vicepresedinte in cea de-a doua pozitie politica in PNL, si, mai nou, de viceprim-minstru si ministru de Interne poate fi anulata, in efectele, ei de oportunitatile extraordinare, pe care i le va conferi functia de secretar general lui Daniel Chitoiu.

In masura in care Crin Antonescu nu se teme de Daniel Chitoiu, in masura in care presedintele PNL crede in loialitatea acestuia, atunci doua concluzii logice pot fi enuntate. Prima este ca, in aceasta situatie, Daniel Chitoiu nu a fost retras din Guvernul Ponta fiindca ar fi fost un cal troian. Fiindca i-ar fi inselat asteptarile lui Antonescu. Ci dintr-un cu totul alt motiv. Si de aici cea, de-a doua concluzie. Daniel Chitoiu este vizat de Antonescu pentru succesiunea la conducerea PNL, Klaus Iohannis jucand, din acest punct de vedere, doar rolul unei perdele de fum.

Daca, insa, Crin Antonescu si-a pierdut totusi increderea in Chitoiu si cu toate acestea l-a numit in pozitia in care l-a numit, atunci inseamna ca pozitiile sale sunt extrem de subrede in PNL, in timp ce pozitiile lui Chitoiu sunt extrem de puternice. In aceasta ipoteza, miscarea facuta de Antonescu pare a fi sinucigasa.

Si daca asa stau lucrurile, atunci nu gresesc si nu exagerez catusi de putin, afirmand ca Daniel Chitoiu, in incercarea de a-si consolida si mai mult pozitia, utilizand in folos propriu functia de secretar general, va continua sa opereze, pe cord deschis, organizatiile judetene iar la momentul potrivit ii va da lui Antonescu lovitura capitala. Pentru a nu ajunge presedinte al Romaniei. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998