CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Date oficiale: 41% dintre spitale nu au autorizatii de incendiu

0 comentarii / 1468 vizualizări / 21 iunie 2021

Dezvăluire îngrijorătoare: conform datelor oficiale ale ministerului Sănătății, pînă la 30 aprilie a.c., doar 59% dintre spitalele din România aveau autorizații de securitate la incendii, un procent menit să dea frisoane, dar care explică seria neagră a tragediilor din ultimele luni.

Secretarul de stat Levente Vass, din ministerul Sănătății, afirmă, într-un răspuns la o întrebare a deputatului AUR Antonio Andrușceac, că doar 314 spitale din România au autorizație de securitate la incendiu. În 2019, datele oficiale indicau că în România funcționează 532 spitale, ceea ce înseamnă că doar 59% dintre ele au respectiva autorizație.
Vass mai spune că alte 245 de spitale au primit aviz de securitate la incendiu, doar că, precizăm, între aviz și autorizație e o mare diferență. Avizul înseamnă doar că proiectanții clădirilor au implimentat măsurile de securitate la incendiu conform legislației și reglementărilor tehnice valabile la momentul depunerii proitectelor, dar nu că acestea au și fost realizate, efectiv, lucru atestat doar de autorizațiile de securitate.

În România, reamintim, doar din luna noiembrie pînă acum au avut loc incendii la spitalul CFR Cluj, spitalul Județean Tg Mureș, spitalul de Psihiatrie Socola, spitalul Municipal Roman, spitalul Gătaia, Timiș, secția suport Covid, Institutul Matei Balș, spitalul de psihiatrie Craiova, spitalul de psihiatrie din Cavnic, Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Slatina, spitalul din Călinești, Argeș șamd. Nici pînă azi autoritățile nu au furnizat o explicație oficială a unor tragedii precum cea de la Piatra Neamț ori Matei Balș. (B.T.I.)

foto: ziarulromanesc.es

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998