CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Date oficiale: cit ne-au ars la buzunare campaniile din Irak si Afganistan

6 comentarii / 16246 vizualizări / 27 septembrie 2018

Ministerul Apărării a prezentat zilele acestea date oficiale legate de costurile suportate de țara noastră prin implicarea în teatrele de război din Irak și Afganistan în ultimii 17 ani.

Comunicarea s-a făcut în urma unei interpelări a deputatului Adrian Dohotaru, de acum trei săptămîni, acesta solicitînd MApN date complete și defalcate pe domenii de cheltuieli.
Potrivit secretarului de stat în MApN Nicolae Nasta, în răspunsul oficial la interpelare, în perioada 2001-31 august 2018, costurile privind pregătirea şi desfăşurarea misiunilor în Afganistan şi Irak şi recuperarea personalului militar s-au ridicat, pentru Afganistan la un total în lei de 2.457.529.212, iar pentru Irak la 606.187.790 lei.
Însumate, aceste cheltuieli înseamnă 680.825.999 euro. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. putini bani pentru atatia ani si pentru umbrela de securitate americana

    • Prostul țepuir gândește că a dat lovitura. :)))

  2. Securila Abc trebuia sa-si faca numarul!Care „umbrela de securitate”?!Aia prin care Kovesi si DNA au distrus orice posibilitate de guvernare autohtona?!Nu am platit destul cumparand tot felul de rable si softuri de la americani, trebuia sa mai trimitem si oameni la moarte in Afghanistan si Irak?!Pe banii nostri, fireste!

  3. se uita remarcabil de usor de contractele semnate pentru fregatele pestelui si „alte rachete” de peste 3-4 miliarde… ca si consecinte ale „parteneriatului”

  4. BANII se duceau oricum in buzunarele fara fund a politicienilor corupti,dar vietile tinerilor pierdute nu le vom mai recupera niciodata

  5. Daca mai spuneti si ca romania a fost singura tara careia i s-a platit participarea de catre sponsori occidentali, in timp ce tari non-NATO precum Ucraina au platit tot si ca romanii ar fi avut suficient pentru autofinantare daca voiau, din traficul cu arme pentru Irak si droguri din Afganistan, tabloul e complet. Voi la ce credeati ca folosesc Hercules-urile? Alte armate in aceeasi situatie au preferat arme ofensive, nu mijloace tehnice pentru mafie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998