CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Date oficiale: Invazia lui Putin a relansat industria românească de armament

26 comentarii / 3027 vizualizări / 24 august 2023

În anul în care s-a declanșat invazia rusă în Ucraina, industria românească de armament a marcat un salt de proporții în raport cu anul precedent, sărind de la gaură în buzunare la profit. Informațiile oficiale, pe care le prezentăm în tabelul de mai jos, sunt furnizate de ministerul Economiei în urma unei interpelări a deputatului USR Andrei Lupu privind situația firmelor de armament la care statul român e acționar majoritar sau total. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

26 Comentarii

 1. Vai de capul lor de arme românești! Sunt bune contra papuașilor.

  • Baga-ti-as AKMu-n cur, sa-ti trag o rafala-n cap.

  • vorbesti ca sa nu taci, altfel, esti prost de băuni !

 2. Ultimul român care a încercat să recupereze teritoriile românești răpite de U.R.S.S. – generalul Ion Antonescu – a fost judecat pentru crime de război și împușcat. Este interzis în orice mediu public și trebuie blamat, la rostirea numelui său, ca un mare criminal.
  Care este atunci rostul înarmărilor? Ce teritorii să mai apere România și de cine să le apere? Tinerii drogați pe care i-a creat societatea mai vor să apere vreun teritoriu românesc? Sau poate cei izgoniți din țară. Totul este o mascaradă.

  • Nu e vorba de de inarmarea Roamniei. Ati inebunit cu totii pe aici sau sunteti idioti?

   • Ca sa ne creasca PIB-ul. Dati-va dracului de nebuni. Pentru bani, distrugeti o Tara. Avea dreptate fata aceea, la inmormantarea lui Sebi. ”E păcat că ne-a adus pe toți laolaltă, în situația asta, din cauza faptului că instituțiile noastre nu își fac treaba. Dacă vă mai întrebați de ce copiii pleacă din țară, nu plecăm din cauza banilor. Plecăm din cauza voastră, pentru că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur!”, a declarat o prietenă a lui Sebastian.

    • Fir-ai al dracului de descreierat turbat.

    • De ce trebuie să le “ofere“ cineva ceva? Fiecare să-și ofere singur după propriile puteri.
     (În Vest traiul e mai puțin “sigur“ decât în România, dar de unde să știe fetița, de pe Instagram?)

    • Du-te intre harapii din Franta si negroteii din America sa-ti iei muian..

    • Si nici in Europa nu e in top.

     • Aproape șase milioane de cetățeni români figurează cu domiciliul sau reședința în străinătate, majoritatea emigranți la prima generație. Mai mult, românii aceștia asigură și banii de echilibrare a balantei bugetului.

     • Ai pierdut firul discutiei?
      Aici, mai sus, s-a propagat ura inter-romaneasca.
      Daca nu uram nu existam? Iata:
      „Dacă vă mai întrebați de ce copiii pleacă din țară, nu plecăm din cauza banilor. Plecăm din cauza voastră…”
      Dar intotdeauna romanii au plecat dupa o viata mai buna, si nu numai ei. Acesta este un fenomen care a existat si in secolul 19, cand multi ardeleni s-au facut americani.
      Nu asigura romanii plecati „banii de echilibrare a balantei bugetului”. Cel mult trimit bani in tara pentru familie, dar si asta a diminuat mult.
      Multi se intorc spre batranete sa fie pensionari in Romania, cumparandu-si pe mai nimic vechime in munca, cu ingaduinta statului roman, dar supraincarcand ca pensionari apoi cheltuielile sociale ale bugetului. Asta nu se pune, nu se vede?

     • Generalul de brigadă (rtg) SRI a spus recent: ”mai ales tinerii se simt total neprotejați și fără viitor în țara în care s-au născut și în care nu au viitor”. Iată și textul integral: ”Fără o concepție clară despre nevoia de Securitate statul se poate dezintegra. Prin urmare, perceperea greșită a noțiunii de Securitate înseamnă la ora actuală cel mai mare risc/pericol de Securitate națională, alături, bine înțeles de ceea ce numim ca fenomen „brain drain” (exodul creierelor). Iar acesta din urmă se datorează la rândul lui de faptul că mai ales Fără o concepție clară despre nevoia de Securitate statul se poate dezintegra. Prin urmare, perceperea greșită a noțiunii de Securitate înseamnă la ora actuală cel mai mare risc/pericol de Securitate națională, alături, bine înțeles de ceea ce numim ca fenomen „brain drain” (exodul creierelor). Iar acesta din urmă se datorează la rândul lui de faptul că mai ales tinerii se simt total neprotejați și fără viitor în țara în care s-au născut și în care nu au viitor. O spun și o susțin cu toată responsabilitatea.. O spun și o susțin cu toată responsabilitatea.”. (gral Troncotă).

     • Generalul se refera la Securitatea nationala in ansamblu, nu la acuze particulare. Se refera la dusmanii straini si interni (precum cel care il rastalmaceste aici), care fac o paguboasa vantoare de permanenta vrajitoare impotriva „securistior”, subminand astfel siguranta nationala. Daca nu poti sa faci nici copy-paste corect, de ce nu dai link?
      Articolul se cheama „RĂSPUNS UNOR INSOLENȚE ANTISECURISTICE”
      si il demasca in primul rand pe Andrei Ursu, un vantor de averi de milioane pe seama statului roman, a romanilor, in general:
      https://ioncoja.ro/cristian-troncota-versus-andrei-ursu/

 3. In ce sens? In sensul ca achizitionam la greu armament american, anul acesta de cca 6,5 miliarde cu livrare …după 2030! Astea sunt afaceri? Sunt ”diluri” americănesti? La fel ca si cu Bechtel: banii jos, apoi Sf. Așteaptă! Răspunde cineva pentru aceste escrocherii? Se revigorează conturile unora de la M.A.P.N., de la Cotroceni, etc.

  • Afacerile cu armamentul pentru Romanica.

 4. Da, s-a relansat industria de armament: s-a primit guma pentru prastii si lemn de soc pentru sageti.

  Data trecuta, V.Putin a intrat in Satania lui Poponel Zelensky si PANDEMOGOLANIA a disparut in 3 zile. Cel mai mare doctor a vindecat omenirea in trei zile.
  Acum, clonatul Reptila are ordin sa mai omoare niste romani si a inventat el alt ,,virus”.
  Sper ca de data asta V.Putin sa intre in Romania si s-o curete de CRIMINALI Retardati ca ZoiAnus, Arahat, Reptila si toti ceilalti criminali penali din Guvernul Criminal si din Partlamentul Penal Criminal. Macar niste drione sa trimita sa deratizeze Romania.
  Oricum, V.Putin are toate motivele s-o faca, avand in vedere cat rau au facut romanii intregii umanitati ajutand Satania nazista Ucraina.

  • cu rolul sa ne faci sa-i uram pe Putin si Rusia, cand vedem laudandu-i o Zoaie ca tine.

   • Și o vom distruge!

    • cu rontaitul la ea, jegosule!

    • mai ales daca el e un vierme urat si fara valoare

 5. trebuie pornita si productia de „munitie cu hidrogen”
  dupa cum stau lucrurile….

 6. Iată cu ce se ocupă pensionarii MApN. Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea unei greve generale a rezervei profesioniste a armatei, ce va începe la data de 28 august 2023.
  https://www.puterea.ro/premiera-armata-romaniei-intra-in-greva/

 7. Acesta este D.Trump real. https://pbs.twimg.com/media/F4V1eVIaIAA-T6b?format=jpg&name=large
  Clonele D.Trump fac mitinguri si ajung in fata judecatorilor pentru a-l proteja pe D.Trump cel care s-a dat mort in 10 Octombrie 1989 cum a facut si J.K Kennedy in 1963 si a trait ascuns 102 ani, si apoi kennedy jr. in 1994 inscenandu-si accidentul de avion ca sa reapara viu cand a inceput GENOCIDUL planetar.

  • trimisa la suprafata pamantului sa-i pregatesti domnia prin tulburarea mintilor

 8. A relansat-o pe dracu ,sclavii muncesc pe 2500 de lei ,stapanii coloniei baga banii in buzunar.Ma rog ce or face porcii cu atatia bani dar asta e o alta discutie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998