CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De-as mai duce-o pin’ la toamna: guvernul ia in calcul prelungirea starii de alerta

6 comentarii / 3587 vizualizări / 20 iunie 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, azi, la Suceava, că dacă transmiterea în comunitate a noului coronavirus rămâne semnificativă ar putea fi luată în calcul prelungirea stării de alertă.

„Nu i-aș spune val doi, am putea vorbi de un val doi dacă ar fi dispărut complet răspândirea virusului în comunitate, ceea ce nu s-a întâmplat. Noi am luat gradual măsuri de relaxare, la interval de 15 zile, le-am dispus pe baza unor analize, evaluări care au fost făcute de specialiști, care au analizat riscul epidemiologic aferent fiecărei activități pentru care noi am ridicat gradual restricțiile. Sigur că a crescut interacțiunea între oameni, sigur că numărul de contacte este mai mare, atât timp cât s-au deschis terasele, s-au deschis mall-uri, s-au deschis spații comerciale, oamenii se întâlnesc mult mai des și există într-adevăr o creștere pe care o urmărim cu mare atenție, iar cea mai bună modalitate de a o stăpâni este ca românii să respecte regulile pe care le-am stabilit”, a spus Orban, conform Mediafax.

Potrivit acestuia, starea de alertă ar putea fi prelungită, dacă transmiterea în comunitate a virusului rămâne semnificativă.

„Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, analizăm ce se va întâmpla în cadrul acestor 30 de zile, dacă rămâne cu transmitere în comunitate semnificativă vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu”, a mai spus premierul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Cit are PNL in Parlament ? 20% ? Da-o dracului de democratie ! Mai bine facem guvernul securisto-germano-american, „guvernul meu”, guwernerul neo-fascist sibian !

    • Nu vom scăpa de covid pentru că medicii sunt la fel de maneliști ca tine și ca restul poporului cu igienă precară ți zero maniere.

  2. Eu zic sa prelungim starea de alerta sine die. Sa fie ciuma galbena linistita si fericita.

    • Maneliștii sunt evident împotriva măsurilor antiCOVID, dar vor vota împotriva PSD pentru că Securitatea fură și ei vor ca Securitatea să le asigure sărăcia, prostia și serviciile medicale la standarde africane.

  3. Nu mai pot cu prostovanul de Mioc, BĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ, ghiolbane, Securitatea se joacă de-a stările, de urgență, de alertă, de rahat, dar nu testează, nu face anchetă epidemiologică, nu reușește să prevină transmiterea.

    În timp ce ăștia atrag atenții și nu fac nimic, tu, Mioc, prostovane, cu tot pachetul de prostălani, Piperea, Asătărăstoae, Răzvan Constantinescu, minimalizați pericolul COVID19, spitalele sunt contaminate, nu există competență în România și dați din gură fără să vă folosiți creierele.

    În ritmul ăsta, în maxim 30 de zile românii vor avea interdicție să mai cricule în UE. :))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998