CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De azi, asigurarile de case sunt obligatorii

0 comentarii / 1384 vizualizări / 15 iulie 2010

Proprietarii de locuinţe sunt obligaţi să încheie poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor în termen de şase luni, perioadă în care PAID estimează că va înregistra un milion de contracte.

„Ar fi bine dacă am depăşi 10% (din numărul total al locuinţelor din România, n.r.) în următoarele şase luni. Asta înseamnă ca până în ianuarie să fie un milion de asiguraţi”, a declarat azi, conform Mediafax, Marius Bulugea, preşedintele – director general la Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), după o conferinţă de presă.

Nu vor fi însă obligaţi să încheie în termenul de şase luni, până la 15 ianuarie, o asigurare cei care au o poliţă facultativă cu acoperire şi după jumătatea lunii ianuarie. După expirarea perioadei de valabilitate a asigurărilor facultative, dacă aceasta are loc după 15 ianuarie, devine imediat obligatorie noul tip de asigurare.

Asigurarea va fi plătită în termen de 10-15 zile de la transmiterea dosarului, potrivit lui Bulugea.

Poliţele pentru persoanele asistate social vor fi acoperite de autorităţi.

Pe de altă parte, Parlamentul urmează să aprobe, după finalizarea vacanţei, un set de modificări ale Legii 260 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor, principala solicitare fiind legată de soluţionarea daunelor, conform reprezentanţilor PAID.
Conform legislaţiei, proprietarii de imobile sunt obligaţi să încheie o poliţă de asigurare, prima fiind diferenţiată în funcţie de tipul de locuinţă, între 10 şi 20 de euro. Valoarea asigurată a unei locuinţe este situată între 10.000 şi 20.000 de euro. După expirarea termenului de şase luni, cei care nu se vor conforma vor fi sancţionaţi de primării cu amenzi între 100 şi 500 lei. Asigurarea obligatorie acoperă cutremurele, inundaţiile sau alunecările de teren.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998