CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

De ce a revocat-o Iohannis pe Kovesi azi

5 comentarii / 8807 vizualizări / 9 iulie 2018

Administrația prezidențială a organizat un eveniment mediatic azi, la o oră, 10,00, la care președintele Klaus Iohannis de obicei se întoarce pe partea cealaltă în patul confortabil de la Sibiu, programul săptămînal, în cazul său, începînd de abia după orele 15,00, conform unor informații care s-au tot vehiculat în media de-a lungul timpului.

De ce a făcut Iohannis acest anunț AZI, fiind nevoit să apeleze la serviciile purtătorului său de cuvînt și nu mîine, în persoană, spre exemplu? Ori săptămîna trecută?

Răspunsul e simplu, în opinia noastră: anunțul prezidențial se înscrie într-o campanie de mari proporții derulate în ultima perioadă în presă și în politică, al cărei scop e acoperirea cît mai mult posibil a dezbaterilor și a votului final la legea offshore.

Cum votul final ar putea veni chiar azi după amiază, în Camera Deputaților, anunțul privind revocarea lui Kovesi vine perfect pentru îngroparea evenimentului.
Diseară, la talk-showuri, se va vorbi despre orice altceva decît despre gaze.

Asta, deși avem de a face, poate, cu cea mai importantă decizie politică post-decembristă, mai importantă decît privatizarea Sidex ori a Petrom, pentru că implică sume de ordinul zecilor sau chiar sutelor de miliarde de dolari. (Apropo, o observație de maximă importanță: toate datele despre mărimea rezervelor de gaze din Marea Neagră care se vehiculează provin de la firmele care au făcut explorările din perimetru, adică aceleași care le vor și exploata. Altfel spus, americanii sunt singurii care știu exact cîte gaze se află acolo și cîți bani fac ele.)

O decizie care, reamintim, a fost ținută la secret pînă acum două-trei săptămîni și a ieșit chiar și atunci la lumină doar pentru că au apărut mici divergențe între partea română și cea americană.
Altfel, am fi aflat de lege după promulgare, ori poate nici atunci.
O lege care ar fi trebuit dezbătută aprig în presă, dar am asistat doar la eforturile uriașe ale postului (american) PRO TV de a abate atenția de la ea prin campania emoțională dedicată tînărului mort în absența transplantului salvator. O campanie din seria unora folosite și în 1999, pe vremea bombardării Iugoslaviei de către americani.
O lege pentru care ar fi fost de așteptat să iasă masiv în stradă tinerii frumoși și liberi, îngrijorați că li se fură viitorul, dar care au ales să facă mucles.
O lege pentru care ar fi fost de așteptat să atragă criticile opoziției și să-l preocupe pe șeful statului, dar care a făcut să vină doar îndemnuri la adoptarea ei cît mai precipitată, dinspre PNL, și diversiunea Kovesi, dinspre Cotroceni. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. si daca nu se voteaza legea azi ?

 2. Belea, uite ca dragnes a facut o lege in interesul României! Acum cw mai ai de zis? Cum o mai dai la întors?

 3. Putin probabil ca Kodruta sa inteleaga lectia colonialismului: americanii au tinut-o in brate, pe poste de berbece si casap, pana au obtinut gazele din Marea Neagra pe de-a moaca, dupa care au abandonat-o cu bezelele de rigoare pe facebook.

  Dupa ce o vor mai folosi drept candidat la alegerile din 2019, cu scopul de a-l fezanda suficient pe Iohanis, Codruta va fi aruncata la groapa cu lei intrucat va fi un personaj politic epuizat.

 4. Iata ca „penalul” Drganea a facut o lege buna pentru Romania in ciuda tuturor! 50% din productie ramane in Romania. Sa vedem ce mai comenteaza gurile rele si bocitoarele de serviciu. Chiar daca subiectul cucuveaua a acaparat discutia, in zilele urmatoare se va vorbi si despre aceasta mare victorie a PSD in fata „partenerilor strategici” care ne voiau ingenuncheati, profitand de averea noastra. Dar nu a fost sa fie. Acum screm si cei 12 plang cu lacrimi de crocodil!

 5. Legea redeventelor – asa cum este inca denumita popular pana va capata un numar oficial dupa publicarea in Monitorul Oficial – adoptata ieri in Parlamentul Romaniei poate fi considerata un veritabil turnesol destinat societatii romanesti in ansamblul sau.

  Articolul 19 (adaugat in Camera Deputatilor, pentru care acestia merita toate felicitarilor romanilor sinceri si onesti) este de o forta si de o claritate atat de favorabile Romaniei si romanilor, incat a lasat fara cuvinte atat intreaga propaganda de tip # ‘orice’, cat si toate oficinele media securiste.

  Cat despre partidele oportuniste de tip PNL, USR si altele inca nenascute (vezi ‘partidul’ lui Ciolos, cvasiinexistent si probabil abandonabil in viitorul imediat) acestea nu mai inteleg ce li se intampla:
  – ieri dimineata, presedintele (caruia-i administrau osanale si limbi atent plasate de peste 4 ani) nici macar nu s-a deranjat personal sa le comunice ca cea pentru care #rezist si partidele sus-mentionate pretindeau ca sunt oricand dispusi sa-si taie venele pe lung numai sa ramana pe veci in functie, nu mai are ce cauta in cladirea DNA din Stirbei Voda si le-a infatisat un tablou suprarealist de neinchipuit, adica SLUJIREA pur si simplu trebuie sa plece acasa definitiv cu autobuzul, din statia C-tin Cristescu, in locul limuzinei germane de lux, urmand a-si cauta un loc de munca ulterior;
  – ieri seara, Parlamentul a adoptat o lege 100% pro-romaneasca, fapt de neinchipuit pentru mintile bolnave care pretind ca ar conduce partide si organizatii ale caror sfori sunt atat de vizibile incat pretentiile liderilor lor trebuie tratate in cheie medicala, neexistand certitudinea ca afectiunile acestora pot fi tratate si in ambulatoriu.

  Una peste alta, putem afirma ca pentru gastile mentionate anterior, saptamana a inceput ‘bine’. Iar cum legile lui Murphy se confirma cu o uimitoare rata de succes, nu gresim daca afirmam ca ce a inceput prost luni, se va sfarsi pentru acestia in mod teribil vineri. Deci, sa asteptam „cu atentie si ingrijorare” evolutiile clinice ale #rezist si ale partidelor cu cheite internationale.

  Gen.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998