CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce ai amutit, Teo?

0 comentarii / 2145 vizualizări / 13 mai 2010

„Am intrat în jocul acesta de dragul copiilor și problema lor este prioritară”, a spus proaspăta deputată PDL Teo Trandafir în seara votului, după ce urnele care conțineau voturile sale cîștigătoare au fost închise. Acum, problema copiilor este atît de gravă încît mamele ies luni în stradă. Numai Teo, vai, a amuțit brusc și inexplicabil.

Mesajul principal al campaniei lui Teo a fost copilul. Candidata anunța că vrea tichete de creșă pentru copii, printr-un amendament la legea educației, care să aibă valori de pînă la 500 de lei noi. Ea mai anunța că dorește şi crearea unor centre de zi pentru copiii care provin din familii cu dificultăţi financiare. Și a mai promis să facă ceva pentru copiii abandonați, cei trimiși la cerșit sau cei abandonați în maternități care nu pot fi adoptați din cauza legislației. Un alt proiect al său se referea la copiii talentați care trăiesc în condiții grele și care pot fi ajutați prin burse. Lucruri frumoase, care au mers la inima alegătorilor și i-au făcut să treacă peste lipsa de experiență politică a vedetei. La asta a contribuit, poate, și promisiunea ei că nu va fi un roboțel al PDL, spuse întărite și de Cristian Preda. Chiar dacă liderul deputaților pedeliști, Mircea Toader, a susținut exact contrariul.

Acum, copiii României sunt în fața unor perspective dramatice. Mamele lor, aflate în concediul maternal, își văd veniturile drastic reduse, la fel cum reduse vor fi și alocațiile pentru cei mici. Măsurile anunțate de putere vor intra în vigoare, amară ironie, exact de Ziua Copilului. Președintele Băsescu face un mișto grobian pe seama viitorilor părinți, despre care spune că întîi ar trebui să se asigure că au bani de pamperși și după aceea să se apuce de făcut copii. Mamele țării se pregătesc să iasă luni în stradă – o premieră în istoria autohtonă, probabil – pentru a-și clama drepturile.

Iar noua deputată PDL, noua Ecaterina Teo-doroiu luptînd pe frontul copiilor, tace mîlc. Nu că nu se bate cu pumnii în piept, amenințînd cu demisia din partid, dar nici măcar nu scoate un cuvînt, nu schițează o declarație, măcar de ochii lumii. De fapt, a cam dispărut de tot din peisaj după ce și-a încasat legitimația de parlamentar. La telefoane nu răspunde decît foarte selectiv, iar colegii de la o publicație mondenă îmi spun că nici ei nu mai dau de ea de săptămîni bune. Teo a uitat rapid problema copiilor și a devenit exact ce promisese că nu va fi: un soldățel disciplinat al PDL. Încă unul, într-o armată de roboți mărșăluind la ordin, muți și fără creiere, pentru că – nu-i așa? – are cine să gîndească pentru ei…(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998