CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce ar trebui baronii PSD sa se teama de scandalul ”Florin Popescu”

0 comentarii / 1682 vizualizări / 28 aprilie 2014

Am scris încă de acum ceva vreme că scandalul care îl are în epicentru pe deputatul Mișcării Populare, Florin Popescu, este o lovitură cumplită de imagine pentru partidul Elenei Udrea, aducînd și argumentele necesare în sprijinul acestei afirmații. Nu ne-am ocupat la vremea respectivă, însă, de un alt aspect, care ar trebui să dea fiori reci baronilor pesediști: și dacă anchetarea acestuia nu e cu totul întîmplătoare, ci e purtătoarea unui mesaj teribil?

De ani de zile, PSD și aliații săi nu prididesc să acuze că, în mandatele Băsescu, justiția e aservită complet acestuia, și e folosită pentru a se lovi în adversarii politici.

Cu un asemenea tipar de gîndire, ni se pare firesc, în consecință, ca anchetarea și foarte posibila arestare a unui membru marcant al noului partid de suflet al președintelui să reclame o analiză lucidă și o decriptare pe măsură.

S-a spus, deja, că anchetarea baronului dîmbovițean a fost declanșată doar pentru a se pune capăt acuzațiilor că justiția se ocupă numai de adversarii președintelui.

Poate fi o explicație, desigur.

Dar, dacă există și o alta?

Florin Popescu, reamintim, e anchetat nu pentru că a furat și s-a îmbogățit, ci pentru că a cumpărat masiv voturi pentru partidul lui Băsescu și Boc cu ajutorul unei mite electorale gigant, 70 de tone de pui.

E vorba, deci, de o infracțiune electorală, anchetată înaintea și în timpul campaniei electorale pentru europarlamentare.

În ultimele săptămăni, Traian Băsescu a avut nu una, ci o serie de declarații-avertisment, aproape amenințări, ținînd de fraudele electorale care i-ar tenta și anul acesta pe unii. Șeful statului a vorbit despre fraude, despre mită electorală, despre finanțări ilegale de partid, avertizînd în primul rînd președinții de formațiuni că pot intra sub incidența legilor penale.

E o coincidență prea mare, poate, declanșarea scandalului Popescu exact înaintea actualei campanii.

Nu cumva mesajul nerostit către baronii PSD, spre exemplu, sună cam așa: ”Dacă unuia care a furat pentru NOI îi facem una ca asta, vă dați seama ce soarta vă așteaptă pe VOI?”

Un mesaj care, suntem siguri, face deja să transpire o serie de grei pesediști specializați, de ani de zile, în căratul turmei electorale la vot cu autocarul, contra o găleată de plastic, o pelerină de ploaie sau un pumn de brichete cu trandafiri pe ele. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998