CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce e absent Iohannis de oriunde? Pentru ca a invatat din lectiile trecutului

23 comentarii / 5147 vizualizări / 15 noiembrie 2021

Cercetătorul Octavian Jurma face azi o observație interesantă: după fiecare discurs în care președintele Iohannis își manifestă îngrijorarea față de pandemie – ultimul, pe 4 noiembrie – numărul morților și al infectaților scade vertiginos, de parcă la Cotroceni ar exista o baghetă magică. Asta nu poate însemna decît că avem la vîrful țării un om responsabil și empatic, căruia chiar îi pasă de cetățeni. Nu cum se întîmplă acum vreo 7-8 ani, cînd țara era guvernată de niște iresponsabili, precum Ponta & comp. Se cuvine să amintim, deci, cîte ceva despre asta, ca să înțelegem unde eram și unde am ajuns.

Să amintim niște fapte.

În iunie 2013, un autocar cu români s-a prăbușit într-o prăpastie din Muntenegru și au murit 19 oameni. Nu a fost vina niciunui politician român. Nici a sistemului. Doar ceasul rău.

Asta nu înseamnă că în România nu s-a produs un tsunami politic, marele pus la zid fiind premierul Victor Ponta pentru vina de a fi aflat cu cîteva ore întîrziere despre tragedie. Și asta, pentru că se afla la un meci de baschet, și nimeni nu îl informase pînă spre orele 22.
Președintele Traian Băsescu a ocupat imediat prim-planul, declarînd că el știa încă de pe la orele 19, iar Ponta nu avea cum să nu știe. S-a dovedit o nouă minciună marca Băsescu: la orele 19 nu aflaseră nici măcar autoritățile din Muntenegru. Dar ce mai conta? Răfuială politică să fie.

În scurtă vreme, marea dispută națională în mass-media devenise ora exactă la care aflase Ponta. De ce aflase atît de tîrziu?
Și cum poate funcționa o țară în care premierul nu se preocupă imediat de victimele unei tragedii?

Ponta a încercat să-și salveze imaginea: a organizat imediat o celulă de criză care să coordoneze operațiunile derulate pe axa România-Muntenegru, l-a trimis urgent pe ministrul de Externe Titus Corlățean la fața locului, deși acesta trebuia să plece în Luxemburg, l-a demis pe ambasadorul român din Muntenegru pentru că nu informase suficient de prompt despre accident, a declarat doliu național în memoria victimelor, MApN a pregătit o aeronavă militară pentru repatrierea românilor șamd.

Nimic nu a fost de ajuns, însă, pentru a-l spăla de păcatul meciului de baschet.

”În timp ce premierul nostru juca baschet și ministrul de Externe fotbal, ai lor erau deja mobilizați la locul tragediei” tuna ziare.com.
Bunul simț i-ar fi obligat, desigur, pe Ponta și Corlățean să ajungă la locul faptei înaintea muntenegrenilor.
”Celula de criză, doliul naţional şi ce au mai decretat ulterior autorităţile noastre nu au cum să schimbe percepţia de neseriozitate pe care au transmis-o în prima zi de la tragedie” comenta și România liberă.
PDL contesta vehement demiterea ambasadorului din Muntenegru și acuza, prin vicepreședintele Radu F.Alexandru:

”Gravul accident de la Podgorice a spulberat orice iluzie asupra capacității premierului Victor Ponta și a multora dintre miniștri să reacționeze normal, în beneficiul cetățenilor, într-o situație de criză. Indiferența față de viața oamenilor aflați în grea cumpănă; lipsa de reacție rapidă; incapacitatea de acționa și de a dispune în timpul cel mai scurt măsurile care se impun (”Eu nu sunt Ceaușescu”, îngână stupid Victor Ponta) sunt lucruri dovedite cu prisosință. Realitatea de necontestat a acestor impardonabile carențe impunea o analiză imediată și sancționarea severă a celor care nu și-au făcut datoria”.

Revista 22 nu se lăsa mai prejos: ”Cumplit accident! Doamne ferește! Nu se știe însă care au fost criteriile care au stat la baza decretării doliului național. Motivul pare să fie unul singur: dorința dlui Ponta de a recupera la imagine ceea ce a pierdut în seara accidentului când juca baschet în Piața Constituției învârtindu-și silueta dolofană pe alt teren decât al realității.”
Ioana Ene Dogioiu comenta că ministrul de Externe nu trebuia trimis în Muntenegru; să stea în țară și să coordoneze. Nu să se lase filmat la căpătîiul victimelor. Plus că ”Sunt zile negre cand in Romania mor pe sosele chiar mai mult de 18 oameni si nu a existat niciun doliu national. N-am vazut doliu national pentru militarii morti si raniti prin teatrele de razboi”.

Nimic din ce făcuse Ponta după accident nu era bine. S-a dovedit, el și subalternii săi, un politician iresponsabil.

Partea bună e că din acele experiențe unii au tras învățămintele de rigoare.

Acum, avem la butoane politicieni maturi și responsabili, empatici cu cetățenii în suferință pînă în pînzele albe.

Acum, cînd mor 19 oameni pe oră, avem un președinte care nu joacă baschet, ci golf. Alt ștaif. Ca și schiul. Și care nu a mai dat pe la slujbă de două săptămîni, fără să știe cineva pe unde umblă. Avem criză guvernamentală gravă, dar președintele se plimbă pe la piramide, iar premierul e ocupat să smulgă admirația vietnamezilor cu postările de pe Facebook. Și pare-se că reușește, chiar!
Nu se ocupă guvernanții de victime, pentru că au congrese de organizat. Nu mai face nimeni celule de criză, de fapt nu știm nici măcar cine formează CNSU.
Nu se mai retează vreun cap de demnitar, că doar nu învie morții de la asta.

În cîțiva ani, guvernanții români au înțeles cheia situațiilor de criză și a empatiei umane: le ignoră deplin, pentru că fără ele e mult mai bine. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

23 Comentarii

 1. „Acum, avem la butoane politicieni maturi și responsabili, empatici cu cetățenii în suferință pînă în pînzele albe.”

  Tot românii nu vor să se vaccineze pentru că n-au cu ce să se trateze, neavând sistem sanitar, doar aspirina lui Charlie. Pe undeva e normal ca aleșii românilor să fie niște securiști retardați bolnavi, lipsiți de orice urmă de empatie, dar escroci destoinici.

  • Cacamicule, de ce minti. Eu recomand ceea ce recomanda si INSP dar si Colegiul Medicilor…. IGIENA, MASCA, DISTANTARE. In plus, medicul Streinu Cercel ne invata sa ne spalam interiorul nasului ca in orice viroza. Masca FFP2 in interiorul cladirilor ca in Austria. Da, aspirina ajuta asa cum ne spun studii internationale dar si dr Marinescu de la Matei Bals.
   https://www.youtube.com/watch?v=3phkdz7MIPs&t=2684s

   Si pentru ca veni vorba de Austria…. TESTE PCR pentru vaccinati la intrarea in restaurante. Ce parere au sefii tai de la SIE, Cacamicule…. sa intre doar cu test PCR la bodega?

   • Eu n-am probleme că tu ești foarte prost, nu-i decât problema ta.

    Românii au la dispoziție vaccinul și opțiunea dacă vor sa nu să se protejeze. Pot afla pe pielea lor dacă sunt capabili să reziste la furtuna de citokine. Ești dispus să joci alba-neagra cu viața ta, pe undeva ușor de înțeles, existența ta e de doi bani.

    • Minti prostule. Masca, igiena, distantarea raman obligatorii si recomandate si dupa vaccinare.
     Tocmai pentru ca vaccinul are o protectie slaba si nesigura. Esti criminal daca spui altceva.

     • Ești un prostovan criminal.

      Uită-te pe statistici cu mențiunea că în celelalte state europene sistemul sanitar este funcțional. La noi doar se crapă din cauza prostovanilor ca tine. Ne ocupăm doar de instalații de oxigen și de infecți imbecili ca tine!!!

     • Ai dreptate Charlie.
      Am vorbit cu useristii mei, neomarxisti din fatare… si da, masca este cel mai bun mijloc de protectie.

     • Colegii lui Șoșoacă au cam umplut sacii negri. Ar fi bine să te duci mai repede, iei cu tine mai puțini proști.

   • mă nene, ce săriși de cur în sus? e pă bani? că eu nu o văz pă legătură între articol și draci` tăi.

 2. Ne am lamurit cu pnl u asta de ce e in stare. Nu m as da pe mana lor nici sa mi i a gunoiul din fata portii. Tupeul lor e nesfarsit. Pretentia ca, guvernul sa se formeze in jurul si cu prmier de la ei, este egalat doar de ce se petrece in Australia, unde practic guvernatorii au preluat decizia fara ca parlamentul sa mai reglementeze ceva. Atentie, ca foarte usor putem ajunge acolo, cu Catu serif si Arafat ajutor de serif.
  Asa ca psd u e intr un sah complicat, de a se insinua in parghiile de putere si de a mentine echilibru deciziilor in stat. Foarte curand vom afla daca si astia (psd) au batut palma cu dracu sau incearca sa faca ceva. Masuratorile le vom putea face, dupa cum vor aborda tema cu certificatele verzi si pozitia in acel eventual guvern psd -pnl. Trebuie sa fim vigilenti la fiecare pas!

 3. […] Partea bună e că din acele experiențe unii au tras învățămintele de rigoare.Acum, avem la butoane politicieni maturi și responsabili, empatici cu cetățenii în suferință pînă în pînzele albe.Acum, cînd mor 19 oameni pe oră, avem un președinte care nu joacă baschet, ci golf. Alt ștaif. Ca și schiul. Și care nu a mai dat pe la slujbă de două săptămîni, fără să știe cineva pe unde umblă. Avem criză guvernamentală gravă, dar președintele se plimbă pe la piramide, iar premierul e ocupat să smulgă admirația vietnamezilor cu postările de pe Facebook. Și pare-se că reușește, chiar!Nu se ocupă guvernanții de victime, pentru că au congrese de organizat. Nu mai face nimeni celule de criză, de fapt nu știm nici măcar cine formează CNSU.Nu se mai retează vreun cap de demnitar, că doar nu învie morții de la asta.În cîțiva ani, guvernanții români au înțeles cheia situațiilor de criză și a empatiei umane: le ignoră deplin, pentru că fără ele e mult mai bine. Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

  • Serios?Cine sunt ”politicieni” responsabili?Iohannis, Catu ,ori imbatatul d eputere Ciolacu? Chiar nu va este rusine !

 4. de ce se ascunde mafiotul/nazist Klaus Iohannis?DE FRICA, ii este frica ca in curand va ajun ge in fata plutonului de executie ,pentru ca atat mai au romanii de facut pentru acest marsav nazist, sa s ereintroduca doar pentru Iohannsi si acolitii lui condamnarea la moarte. Nu avem voie sa fim toleranti cu acest crimianl nazist.

  • nu sta asta la tavaleala (kwj). Ii pus guvernator aici, sa stranga smantana. Costum alb, ochelari de soare, golf, ii stapan de sclavi asta. Mari fazani o fost aia din statul RO (statul paralel) care i o facut partie, sa ajunga asta presedinte. Cand se va strange latu’ fuge in jermania, la ticu-so..

   • Cu sau fara costum alb nazistul K.W.Iohannis tot sluga ramane.Unica problema este pentru cei serviti (nazisrii occidentali ai C.E ), pentru a ajunge unic kkonducator K.W.Iohannis le poate pune otrava in pahare.

 5. Cand va spuneam ca Iohannis si Cacamicu gandesc la fel (sub bagheta SIE) si anume ca vaccinatii scapa SIGUR de boala. Pacat ca nu stiu asta:

  „Ediție de Vrancea: DRAMA unui avocat vrâncean: într-o lună și-a pierdut mama, tatăl, bunica și mătușa, după infectarea cu COVID-19. Toți patru erau dublu vaccinați cu Pfizer
  În doar câteva săptămâni avocatul și-a pierdut mama, tatăl, bunica și mătușa. Toți patru au murit după ce au luat COVID-19. Toți patru erau dublu vaccinați cu Pfizer. Mama încă avea COVID-19 când a murit, însă ceilalți trei membri ai familiei trecuseră de boală.
  În momentul în care mama avocatului a avut primele simptome și s-a testat văzând că este pozitivă, a sunat la medicul de familie care i-a spus să stea liniștită că este vaccinată și că e de ajuns să ia niște vitamine. Din nefericire, starea ei s-a agravat și în câteva zile a murit.”

  Ieri Cacamicu ne spune si ca nevaccinatii sa isi plateasca tratamentul daca ajung in spital. Azi Ungureanu de la USR canta acelasi cantec ca si Cacamicul nostru sekurist.

  Le transmit useristilor de pretutindeni ca si consumul de droguri produce daune sanatatii pe care va trebui sa le acoperiti din banii proprii. Dar, ce mai bucura cel mai tare este faptul ca motociclistii isi vor plati singuri spitalizarea. Pentru ca nimeni nu te obliga sa te urci pe un astfel de vehicul periculos si fara nicio siguranta pasiva sau activa. Este ca si cum ai conduce un vehicul neomologat, impropriu din punctul de vedere al sigurantei rutiere.

  Vrei un ficat nou dupa ce ai baut 20 de ani? Plateste 100 000 de euro si il ai. Altfel, mars in groapa. Ai auzit Cacamicule? Cu toate defectele tale, alcoolic, drogangiu, mancator de fast-food, ti se vor cere bani atat de multi incat vrei prefera groapa spitalului.

  • Eu n-am probleme că tu ești foarte prost, nu-i decât problema ta.

   Românii au la dispoziție vaccinul și opțiunea dacă vor sau nu să se protejeze.

   Pot afla pe pielea lor dacă sunt capabili să reziste la furtuna de citokine.

   Ești dispus să joci alba-neagra cu viața ta, pe undeva ușor de înțeles, existența ta e de doi bani.

   Harnelile scornite pe net și articolele ușor viciate prin punctele esențiale reprezintă hobby-ul tău,

   Ieri am publicat aici ce face Singapore. Între timp politicienii au preluat ideea pentru că nu vă îngredește nimeni libertatea. :)))))))))))) Optați și plătiți!!!

   Vezi ce înseamnă să ai o elită care să le arate imbecililor calea?!? :))))))))))))))))))))))))))

  • Charlica, aia patru au murit ca nu au facut decat doua doze de Phizer, bre. Toate serviciile, inclusiv SIE facura trei. Asa incat, mai cauta tataie

   • 4 miliarde de oameni s-au vacinat, statele lumii a treia n-au cu ce, iar Charlie e un prostovan criminal care mănâncă căcat pe net.

    • 1.4 miliarde fortat in China…. exact asta isi doresc neomarxistii precum Cacamicu.
     Useristi din fatare, niste boi cretinopati.

     • Charlie este un securist bou și cretinopat. De asta se numește serviciu de contrainformații, proștii trebuie scăldați bine.
      Până la urmă cine e prost e prost și crapă.

    • Cacamicul securist si userist, in pauzele de curatat rozetele lui Barna, Ciolos si Iohannis, dupa ce respira niste aer curat, intelege ca acolo jos unde lucreaza el nu se poarta masca. Ar deranja pielea sensibila.

     In Australia, televiziunea ABC l-a angajat pe seful de trib, un om pe la 55 de ani, diabetic, supraponderal, sa fie promotorul vaccinarii.
     Cherbourg elder Uncle Bevan Costello this week received his second dose of the Pfizer vaccine.
     „I feel more confident now that I’m fully vaccinated that if I come into contact with COVID I should be OK because I’m a diabetic,” Uncle Bevan said.

     Pe 9 sep 2021 a facut doza a doua, sase zile mai tarziu a murit, brusc si dintr-o data.
     Fiul lui a spus publicului ca a murit de atac de cord. Evident ca nu s-a facut nicio autopsie (pentru ca sef de trib). Dar se zice ca nu este de la vaccin.

     Este de inteles ca televiziuna ABC din Australia a retras filmele de promovare a vaccinarii care il aveau ca subiect de raposat.

     • Consumatorii de marote au încredere în românii jegoși și needucați.

      Eu n-am. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 6. El e absent si cand e prezent.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998