CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce ii iubim pe politicieni?

0 comentarii / 1466 vizualizări / 22 august 2011

Sau, mai bine zis, de ce trebuie sa-i iubim? De unde pana unde aceasta afirmatie pe care o lansez acum? Ce argumente am sa cred ca asa este bine? Si conform caror argumente este nociv sa-i uram pe politicieni? Sau sa-i dispretuim? M-am decis sa raspund la aceste intrebari pentru ca se apropie campania electorala. Iar societatea romaneasca este din nou impartita in trei. Cei care vor sa aduca opozitia la putere, cei care vor sa mentina PD-L-ul la putere si indiferentii fata de orice fel de putere. Acestora din urma ma adresez in mod special.
Politica este o parte indispensabila a vietii natiunilor. Fara a exagera prea mult, se poate spune ca este greu de conceput ceva in afara unei decizii politice. Politica este cea care guverneaza. Si de modul in care suntem guvernati depinde existenta noastra. Mai buna sau mai putin buna. Depinde siguranta noastra. Sau nesiguranta noastra. Depinde viitorul nostru si al copiilor nostri. De multe ori, pana si trecutul este rescris, deformat sau recuperat tot sub incidenta politicului.
Iar politica o fac oamenii politici. Cei pe care unii dintre noi ii dispretuiesc. Pentru ca – nu-i asa? – una este morala si alta este politica. Se spune ca politica este imorala. Dar este fals. Chiar daca politica nu este morala pura. In general, politica este atat de morala cat este natiunea care ii naste pe politicieni. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998