CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce il neindreptateste Nastase pe Crin

4 comentarii / 4171 vizualizări / 6 aprilie 2014

Fostul premier pesedist Adrian Năstase l-a taxat ieri, de după gratii, pe Crin Antonescu, acuzîndu-l că ar fi unul dintre artizanii alegerii lui Băsescu la prezidențialele din 2004. Dincolo de faptul că era firesc să fie așa, odată ce partidul lui Crin era în alianță oficială cu cel al lui Băsescu, Năstase comite, totuși, o mare nedreptate la adresa liberalului și uită, în același timp, propriul rol în scandalul lacrimilor băsesciene pe umărul lui ”dragă Stolo”.

Concret, Năstase a afirmat despre Crin Antonescu că a fost unul dintre artizanii alegerii lui Băsescu, la prezidenţialele din 2004. Potrivit lui Năstase, din acest motiv „are o responsabilitate pentru un deceniu de haos, dezbinare, crize repetate, sărăcie şi izolare internaţională care au afectat viaţa românilor. În ceea ce priveşte „manipularea” din 2004, îi aduc aminte că a fost complice la manipularea „lacrimilor” lui Băsescu şi la acuzaţiile de fraudă electorală, dovedite mincinoase, de la prezidenţiale”.

Adevărul e nițel diferit, însă.

În momentul constitutirii alianței Dreptate și Adevăr, în 2003, care a dus la instalarea lui Băsescu la Cotroceni, Crin Antonescu a fost unul dintre cei numai cinci liberali care s-au opus prin declarații și prin vot respectivului act politic.

În cadrul congresului extraordinar al PNL din 27 septembrie 2003, care a aprobat zdrobitor alianța cu PD, Crin Antonescu, Ludovic Orban și Adrian Cioroianu au fost singurii s-au declarat fățiș opozanți ai alianței, în timp ce Dinu Patriciu, cunoscut deja, la acel moment, drept opozant convins al alianței, a protestat într-un fel inedit: el a a venit în ținută sport la Congres, arătîndu-și astfel nepăsarea și disprețul și refuzînd să participe la discuții. Al cincilea opozant s-a manifestat doar la votul secret, astfel că a rămas anonim.

Se știe, de asemenea, că Antonescu s-a opus și alianței cu PSD, în 2010, atunci cînd Dan Voiculescu propunea încheierea unei alianțe socio-liberale

„Ce propune Voiculescu este alianță cu caracter politic, la nivel național. Ceea ce vă putem spune acum este că, pentru mine, este greu de conceput o alianță politică de felul acesta, nu doar între un partid de dreapta și unul de stânga, asta s-a mai întâmplat. Însă, după toate pățaniile noastre în diverse alianțe, cred că este momentul să ne asumăm de unii singuri …”, spunea atunci Antonescu.

Revenind la momentul lacrimilor lui Băsescu pe umărul lui Stolojan, trebuie spus că Năstase, pe atunci premier, nu doar că nu a contestat vreo clipă onestitatea retragerii liberalului, dar i-a trimis acestuia un mesaj oficial în care îşi exprima regretul şi preocuparea ”faţă de problemele de sănătate ale domnului Theodor Stolojan. Dincolo de crezurile noastre, dincolo de disputele în care sîntem angrenaţi, înainte de toate, sîntem oameni. Iar într-un astfel de moment avem cu toţii datoria să uităm de lucrurile care ne despart şi să fim solidari. O asemenea veste ne aminteşte că, oricît de multe lucruri ne-ar despărţi şi oricît de diferite ar fi valorile în care credem, nu putem fi indiferenţi la suferinţă. Sperăm că starea de sănătate a domnului Theodor Stolojan se va îmbunătăţi cît mai curînd posibil. Şi dorim domnului Stolojan să aibă tăria de a trece peste această situaţie dificilă şi îi transmitem, pe această cale, multă sănătate, iar familiei sale foarte mult curaj”.

Un mesaj politicos și cald.

Poate prea cald, dacă ne gîndim că Năstase și PSD știau de cîteva săptămîni că la nivelul candidaților ADA urma să se producă o rocadă fără nicio legătură cu vreo suferință a lui Stolojan, ci strict cu înghețarea acestuia în sondaje, la un nivel necorespunzător. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. la ce sa te astepti de la un parnaias de duzina? minte la fel ca plagiatorul

  2. Antonescu vrea Presedinnte. Basescu vrea Prim-ministru. Antonescu s-a intaanlit cu Basescu de 3 ori intr-o luna. Dovada tradarii. Dovada intelegerii !!! Antonescu Presedinte – Basescu Premier !!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998