CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

De ce l-a respins Germania pe ”Medelin”. Si un cartonas galben pentru PSD

10 comentarii / 11525 vizualizări / 18 septembrie 2015

PSD a dovedit, din păcate, că refuză cu încăpățînare să învețe din gafele trecutului, la loc de cinste fiind obiceiul de a desemna în funcții diplomatice personaje cu tinichele majore de coadă. Un semn că Occidentul s-a cam acrit de asemenea manevre e respingerea fără drept de apel a deputatului Mădălin Voicu, propus în iulie drept consul general la Bonn.

În vară, am aflat mai mult pe surse că guvernul Ponta l-a desemnat pe deputatul Mădălin Voicu pentru postul de consul general al României la Bonn. Ulterior a venit confirmarea oficială, mai ales că deputatul s-a grăbit să-și pună pirostriile doar pentru ca distinsa consoartă neoficială să aibă acces la suma alocată nevestelor de diplomați aflați la post, una deloc neglijabilă. Ca să fie tacîmul complet, deputatul a avut grijă, elegant, să arunce, odată cu anunțul plecării din politică, și cîteva invective la adresa politicii din România, în general.

Spre stupoarea generală, în ultimele zile am aflat că Bonnul se mută în Pangratti, unde Mădălin Voicu merge să preia șefia TVR.
Motivul?
Germania i-a trîntit ușa-n nas deputatului PSD, refuzînd să-l accepte.

Potrivit cutumelor diplomatice, asemenea decizii nu se explică, doar se ia act de ele.

Întotdeauna, însă, motivele respingerii sunt extrem de serioase.

Toleranța statelor occidentale la diplomații trimiși de România s-a dovedit, dintotdeauna, extrem de mare; numai astfel a fost posibil să avem ambasadori făcuți peste noapte din figuri jalnice ale politicii, serviciilor secrete, presei, afacerilor șamd.
Indivizi agramați, care nu știau măcar o limbă străină, complet paraleli cu activitatea diplomatică și care, uneori, au dovedit la audierile în parlament că fie nu știu pentru ce țară au fost desemnați, fie nu știu unde se află aceasta pe hartă.

Liderii de regim de la noi s-au ambiționat, de altfel, să trimită la post chiar oameni respinși cu brio la audieri, avizul fiind consultativ.

Faptul că cei sus pomeniți au fost, totuși, acceptați în statele respective confirmă că toleranța, inclusiv la prostie, e mare.
Cu atît mai serios trebuie privită de către guvernul Ponta respingerea lui Mădălin Voicu, transmisă, probabil, pe canale discrete, dat fiind că, oficial, numirea nu trebuie aprobată de statul străin.
Printre cazurile similare relativ recente se numără doar cel al diplomatului Mihnea Constantinescu, respins de Chișinău, probabil în virtutea apartenenței sale la serviciile secrete de la noi.

În cazul lui Mădălin Voicu, surse diplomatice afirmă, pentru Inpolitics, că a fost respins din cu totul alt motiv.

Anume faptul că Voicu este inițiatorul legendarului proiect de amnistie a corupților, care a zguduit România acum cîțiva ani, dar, mai ales cancelariile occidentale.
Să te chinui ani de zile să sprijini constuirea unui mecanism eficient de combatere a corupției, colaborînd cu serviciile secrete, cu poliția, cu parchetele etc și să te trezești, mai apoi, după ce apar primele roade, că totul e spulberat peste noapte printr-un simplu proiect de lege, iată o chestiune care poate scoate din minți și cei mai calmi lideri europeni.
Reamintim că, după lansarea și sprijinirea puternică a respectivului proiect de lege, ambasada Germaniei și-a trimis în regim de urgență adjunctul ambasadorului, Julia Gross, împreună cu șeful Secţiei juridice şi consulare din cadrul Ambasadei la Camera Deputaţilor pentru a se informa despre propunerea legislativă privind amnistierea şi graţierea.

Numai protestele îndîrjite ale celor patru ambasade mari, SUA, Germania, Franța și Olanda a dus, finalmente, la blocarea legii.

Acum, prin desemnarea ”tatălui corupților” drept consul general la Bonn, PSD și guvernul Ponta nu au făcut altceva decît să scuipe Germania drept în față.
Replica a venit, deocamdată sub forma respingerii acestuia.
Un cartonaș galben la adresa PSD, care se dovedește, cum spuneam, incapabil să înțeleagă și să respecte, măcar în ceasul al 12-lea, regulile jocului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. PSD = coruptie. Acest partid trebuie sa fie dizolvat de catre tribunalele romanesti

  • Ar trebui dizolvat de romani…prin a nu-l mai vota. Dar tot psd e votat de 25 de ani de toti cretinii tarii. Ne meritam soarta.

   • ma bucur ca te-ai inclus singur aici. chiar esti cretin, pe cuvant. iti meriti soarta,

   • Hello there, thank you for making such a clean theme. I have modieifd it for my own blog site, and so far, it hasn’t been a major issue when making modifications. However, I am having a major problem trying to get it to display links to go to the Previous / Next page to view posts. Even while installing a plug-in or inserting the code manually, nothing shows up. Have you been able to remedy this problem? I noticed other users were having the same issues.

 2. de ce va plangeti, Votati dom’le PDL-PNL, cu ambele maini, cu picioarele, dar mai ales cu limba. Adanc, profund. PDL-ul e bun rau! Imi vine sa mor de ras! Sunteti fix ca pestii de acvariu: uitati repede!

 3. ce ma bucur ca a luat teapa tiganul (ii spun tigan , pentru ca lui nu-i place sa i se spuna rrom )

 4. […] sursa: inpolitics.ro […]

 5. Nu cred ca MV poate fi numit ” tatal coruptilor „. Mai degraba sistemul a fost mai tare ca propunerea lui Ponta .Regretatul Ion Diaconescu de la PNT-CD , a afirmat la un timp dupa ce a fost „incropit ” Guvernul CDR ( impreuna cu PD-ul lui Roman si Basescu ) ca au fost atentionati ca pot cere orice minister , numai Externele NU.Asa ca …
  Probabil Madalin a cantat – vreodata – in biserica !

 6. In legatura cu Madalin Voicu si renuntarea la functia diplomatica, cred ca explicatie este mai simpla, fiind legata de o situatie conjucturala, aparuta recent, si anume vancantarea aproape certa de catre parlament a postului de Director general al Televiziunii Romane, prin demiterea lui Stelian Tanase.

  De functia de Director General la TVR este interesat atat Madalin Voicu, cat si PSD-ul. In consecinta, Medelin a spus „pas” functiei de consul, care era o filodorma in afara zonei sale de interes sa-i zicem profesional.

  Explicatia data de dl. B.T.I, ca Germania l-ar fi refuzat pe Medelin este doar o speculatie care produce satisfatie talibanilor neo-basisti si cam atat. Zona consulara este marginala in politica externa..

  Medelin este un minoritar tigan (asa afirma el, public). Este exclus ca Germania sa refuse un tigan ca reprezentant consular. Ar da un exemplu rau, tinand cont de experienta istorica a acestei tari.

  Apoi, este exclus ca dl. BTI sa aiba acces la pozitia diplomatica a Germaniei fata de un membru U.E. Nu vreau sa-l minimalizez, dar dl. BTI este doar un posesor de site, nu un trust de presa cu ramificatii. Dl, BTI nu-I nici macar Ion Cristoiu, de exemplu, la care sa mai vina cineva sa se planga. In consecinta, informatiile reale sunt limitate.

  Si mai cred ceva: se aude ca dl. Ghita nu mai finanteaza anumite site-uri. In consecinta, s-au mai schimbat sponsorii, se mai modifica si atitudinea, pentru ca trebuie „sa manance si gura noastra”, cum ar spune minoritarii lui Medelin.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998