CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

De ce nu a suflat Iohannis un cuvint la moartea lui Zoe Petre

6 comentarii / 22787 vizualizări / 4 septembrie 2017

Președintele Klaus Iohannis se dovedește a fi un personaj plin de compasiune, mai ales față de cei dispăruți dintre noi. Condoleanțele sunt un lucru obișnuit pentru domnia sa.

Le-a transmis nemților la moartea lui Kohl ori cea lui Roman Herzog, britanicilor, după atacul de la Manchester ori după asasinarea parlamentarului Jo Cox, rușilor, după atacul din Sankt Petersburg, spaniolilor, după atacul de la Barcelona, grecilor, la moartea fostului președinte Constantinos Stephanopoulos, egiptenilor, după atentatele din Tanta și Alexandria, italienilor, după accidentul de tren din Ruvo-Corato.
Le-a transmis portughezilor condoleanțe chiar și pentru victimele unor incendii de vegetație.

La noi, a transmis condoleanțe la moartea actorului Ion Besoiu, a academicianului Solomon Marcus, a lui Elie Wiesel, a militarilor victime ale accidentului din Argeș ori a IT-istului care i-a coordonat campania on-line în alegerile din 2014.

Într-un singur caz i s-a rupt președintelui firul compansiunii: la moartea uneia dintre cele mai importante figuri ale administrației prezidențiale post-decembriste: fostul consilier prezidențial prof.univ.dr.Zoe Petre, care s-a stins din viață, după o grea suferință, săptămîna trecută.
Nicio reacție de la președinție, sub forma vreunui mesaj de condoleanțe.

Dincolo de rolul jucat la Cotroceni, Zoe Petre, descendentă a marilor familii Condurachi și Moisil, a fost un excepțional om de cultură, cercetător în domeniul istoriei, activist civic de prim rang după căderea comunismului și un nume bine-cunoscut și respectat în mediile cultural-științifice externe.

Greu de înțeles muțenia șefului statului față de moartea unei personalități de prim rang din trecutul apropiat al instituției pe care o conduce, președinția României și din cultura României, în ansamblu.
În Parlamentul României s-a ținut, reamintim, în semn de maxim respect, un moment de reculegere în memoria istoricului, deși Zoe Petre nu a fost niciodată deputat ori senator.
Au transmis condoleanțe publice ministerul de Externe, Primarul General, președinții Senatului și ai Camerei Deputaților, Avocatul Poporului, fostul premier Victor Ponta și multe alte figuri de prim rang.

Ori, poate, cine știe, președintele nu a uitat că în campania electorală din 2014, istoricul Zoe Petre l-a taxat destul de tăios, acuzînd că este un agent de influență al unor forțe externe și că, prin el, România ar urma să fie condusă ”prin procură” de către Partidul Popular European.

Cel puțin pînă azi, greu să contrazici profeția marii dispărute, odihneasc-o Dumnezeu! (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. ANCA DUMITRESCU SUGEI PULA LUI IOHANIS SAU ESTI O ACOPERITA SAU ESTI O CURVA PROASTA DE PE CENTURA.

  2. ca sa nu demonstreze ca sunt ambii ofiteri dgia. manevre ieftine!

  3. Ce vreti mai clar de asta ! A fost impus de strainatate ca presedinte si nu simte nimic pentru ROMANI !!!
    In 2018 statul roman nu va sarbatori 100 de ani de la Marea Unire !!! Se va destrama !!! Germania se reunifica ,Romania,Yugoslavia,Cehoslovacia se destrama !!!

  4. […] Sursa: Bogdan Tiberiu Iacob […]

  5. daca iohannis e agent ppe, atunci dragnea si psd-ul sunt agentii moscovei

    • Tu nu trebuie să ne demonstrezi că ești idiot, vedem cu ochiul liber.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998