CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce nu pupăm Schengen și Visa Waiver: Moldoveni și ucraineni, băgați ilegal în SUA și UE via România

5 comentarii / 7731 vizualizări / 12 mai 2023

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, au deconspirat activitatea unui grup criminal organizat care le facilita clienților sosirea ilegală în Statele Unite ale Americii, prin Mexic, precum și în state ale UE. Oamenii legii au descins cu 29 de percheziții. Au fost ridicate sute de pașapoarte ale cetățenilor R. Moldova și Ucrainei, mașini și bani. Patru bărbați au fost reținuți, relatează Jurnalul din Moldova.

Potrivit PCCOCS (Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale), contra sumei de 13.000 – 15.000 de euro, clienții erau asigurați că vor ajunge în SUA, prin tranzitarea ilegală a hotarului cu Mexic. Sosiți la destinație cu asistența ilegală a altor membri ai grupului criminal, aceștia aveau posiblitatea să ceară azil autorităților americane, ceea ce le acorda drept de ședere și de muncă.

Inițial, organizatorii îi „vânau” pe clienți pe rețelele de socializare, după care îi invitau în oficiile închiriate din Chișinău. După achitarea taxei, aceștia le creau clienților acte false despre salariul și averile mari, care să le prezinte la Consulatul Mexicului din București, România, care le elibera vize turistice.

Aceeași schemă de falsificare a actelor – contracte de muncă, permise de ședere – era folosită de membrii grupului criminal, timp de opt ani, pentru prezentare la Consulatul Poloniei din Chișinău, pentru obținerea vizei de muncă. În aceste cazuri, taxa percepută de la clienți varia între 250 – 650 de euro. Odată acordată, clienții călătoreau astfel ilegal spre Germania, Belgia, Olanda, Franța și alte state ale Uniunii Europene, cu depășirea termenului de ședere de 90 de zile.

Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI și PCCOCS colaborează cu Ambasada Statelor Unite la Chișinău, în vederea identificării tuturor persoanelor cărora le-a fost organizată migrația ilegală în SUA de către grupul criminal organizat.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Astia erau jew-kranieni sau hoholi? Ca romani nu erau. Romanii sunt buni doar de plata.

 2. E o problema cand ajung ilegal cateva sute de europeni crestini in America si Europa.

  Nu este o problema cand ajung ilegal milioane de mexicani, africani, asiatici si musulmani in America si Europa.

 3. Hai sa fim serioși dacă mâine vom fi in schengen poimâine toți asiatici părăsesc România in nici 24de ore ,noi nu vom vedea schengen probabil niciodată

 4. Hai sa fim serioși dacă mâine vom fi in schengen poimâine toți asiatici părăsesc România in nici 24de ore ,noi nu vom vedea schengen probabil niciodată

 5. -asa,asa!
  (am baga toata Planeta in SUA
  la cerere sau prin momire)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998