CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce nu va pati Huidu nimic dupa accident

0 comentarii / 2136 vizualizări / 17 octombrie 2011

Răspunsul e simplu: ar fi de-a dreptul incorect ca vedeta TV să înfunde pușcăria într-o țară în care niciun VIP nu prea a pățit asta, după accidente asemănătoare sau chiar mai tragice. ”Uzanțele” lucrează în favoarea cîrcotașului, astfel că ancheta și procesul vor urma, mai mult ca sigur, aceiași pași pe care i-au urmat și celelalte anchete, iar el își va putea vedea, nestingherit, de carieră.

Mulți spun, deja, că Huidu e un om terminat, chiar dacă va scăpa de pușcărie, și că nu va mai putea rîde, în veci, la o emisiune TV, avînd trei cadavre pe conștiință. S-ar putea să fie așa…
Dar, la fel se spunea acum cîțiva ani și despre Mihai Mitoșeru, autorul unui accident cumplit în care și-a pierdut viața logodnica lui. Actorașul nu a făcut o zi de pușcărie, iar azi e bine mersi, rîde și dansează, la șușele televizate ori la spectacole de strip-tease, la fel ca odinioară.

Și el, ca și multe alte vedete ale showbizului (chiar pseudo-vedete, uneori), ale politicii, serviciilor secrete ori ale Top 300 sunt beneficiarii unei ciudate clemențe din partea justiției, care face ca, întotdeauna, mortul să fie de vină.
Poate cel mai dramatic caz invocat în asemenea situații e cel al fostului șef al contraspionajului militar, colonelul Cristian Bernevig, care a primit, după un proces întins pe cîțiva ani, o condamnare de 3 ani cu suspendare pentru uciderea a 5 oameni cu mașina. Nu mult după accident, MapN l-a considerat vrednic să primească o locuință de serviciu.
Un alt caz celebru, după revoluție, a fost al lui Emanuel Onoriu, fiul cuplului Gabi Luncă și Ion Onoriu. La 18 ani, la volanul uneia dintre cele nouă mașini ale familiei, el a accidentat mortal pe trecerea de pietoni un cuplu căsătorit, femeia fiind și însărcinată, și a schilodit o tînără ziaristă. După tărăgănarea procesului ani de-a rîndul, Onoriu a rămas cu ceva mai mult de doi ani de detenție, pedepsă pe care, oricum, a contestat-o permanent ca fiind excesivă.
La ultimele alegeri, el a fost plasat pe listele parlamentare de către evlaviosul Gigi Becali, care a trecut fără probleme peste trecutul candidatului.

Cam în aceeași perioadă cu accidentul comis de Onoriu, ședințele Senatului era conduse, uneori, de senatorul FDSN Vasile Moiș, care omorîse doi ciobani și o turmă întreagă de oi cu mașina, fără a face o zi de închisoare. El și-a păstrat statutul de ales al nației pînă la jumătatea anilor 2000.

Un caz de-a dreptul halucinant a fost al deputatului PSD Luca Ștefănoiu, care, beat mangă, a accidentat mortal, în 2002, un copil care se juca pe trotuar. În fața organelor, Ștefănoiu a început o serie aiuritoare de explicații, potrivit cărora alcoolemia era datorată unor mere consumate înainte de accident ori murăturilor anti-diabet recomandate de medic. El a mai susținut că de vină pentru accident era ba mașina, ba șoseaua, pe tot parcursul procesului considerîndu-se curat ca lacrima. Urmarea? Doi ani cu suspendare.
Cazul Carmen Păunescu a fost atît de dezbătut, acum cîțiva ani, încît nu vom insista asupra lui. Vom aminti, totuși, că ex-soția marelui poet a fost teribil de chinuită de remușcări, dar nu suficient încît să nu conteste cei trei ani de închisoare cu suspendare primiți de la instanță. Drept pentru care, a rămas cu doar doi ani, după recurs.

Alt caz șocant: după ce fiica sa a comis, din vina ei, un accident mortal, acum cîțiva ani, în care și-a pierdut viața un copil, deputatul PNȚCD Claudiu Pavelescu a găsit argumentul suprem, într-o conferință extraordinară de presă: la mijloc era vorba de lucrătura unor ”oameni grei, cu bani și influență”, care doreau să îi bareze accesul către șefia PNȚCD Călărași.

După ce a intrat cu mașina, acum cîțiva ani, într-o vacă și și-a rănit grav un prieten pasager, manelistul Vali Vijelie a arătat lumii cum poți fenta ridicarea permisului auto: prin nedeținerea unui asemenea act. Guristul conducea de mai bine de un deceniu fără carnet, dar a ”recuperat” după accident, primind un permis de la fabrica de acte false de la Pitești. După ce buboiul s-a spart, Vijelie s-a trezit cu permisul obținut fraudulos anulat, nefiind clar cum circulă în acest moment. Sigur e că justiția nu i-a clintit un fir de păr.

Alt manelist, Costi Ioniță, a schilodit, în iunie 2003, un copil cu BMW-ul, fugind apoi de la locul accidentului. Cercetat de poliție pentru vătămare gravă și părăsirea accidentului, Ioniță e bine mersi pînă azi.

Acum trei ani, Alin Cocoș, fiul vitreg al Elenei Udrea, a fost implicat într-un grav accident rutier produs pe DN1, în care și-au pierdut viața o femeie însărcinată și fiica ei de doi ani, dar a fost scos ulterior de sub urmărire penală.

Și greul pedelist gorjean, Ionel Manțog, a comis acum doi ani un grav accident rutier soldat cu un mort și patru răniți grav, după ce s-a angajat într-o depășire fără să se asigure. Fapta l-a afectat penal la fel de mult ca și acuzațiile grave de corupție din ultimii ani, adică deloc.

Afacerista de succes Anamaria Straus a ucis pe trecerea de pietoni, acum cîțiva ani, o studentă din Republica Moldova, Tatiana Duplei, care se afla pe o trecere de pietoni de pe Şoseaua Kiseleff din Bucureşti. Straus a primit doi ani cu suspendare, sentință contestată de ea atît de vehement încît a refuzat pînă și să urmeze, ulterior, la recomandarea instanței, cîteva banale cursuri pentru cunoaşterea noţiunilor rutiere, de mecanică şi de prim-ajutor.

Anul trecut, un accident cumplit zguduia opinia publică. Mădălin Drăgan, alias Shobby, unul dintre soliştii trupei hip-hop Codu’ Penal, a fost implicat într-un grav accident la Ploieşti, în urma impactului o femeie însărcinată murind pe loc, iar o alta fiind grav rănită. Solistul era mort de beat la volan și avea viteză excesivă. Shobby ar fi încercat să fugă de la locul accidentului, fiind oprit de un jandarm. Condamnat la cinci ani de închisoare, acum cîteva luni, el a făcut recurs.

Alt hip-hop-er celebru, Vlad Irimia, alias Tataee, de la BUG Mafia, a fost condamnat la 6 luni de închisoare după ce a schilodit un bărbat cu mașina. Desigur, tot cu suspendare.

Zilele trecute, Simona Sensual a fost condamnată, și ea, la trei luni de închisoare, tot cu suspendare, după ce a fost prinsă că a condus cu permisul auto suspendat. ”Nostimada” e că vedeta mai are pe rol patru dosare pentru aceeași infracțiune.

Lista este de-a dreptul nesfîrșită, sigur e că, indiferent ce VIP e vinovat de crime rutiere, soluția finală a justiției este fie achitarea, fie condamnarea cu suspendare, de pe urma căreia vinovaților nu li se clintește un fir de păr. Nici măcar ore de muncă în folosul comunității nu prestează, după modelul occidental, probabil pentru că vedetele noastre sunt mult mai ocupate decît ale lor. (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S. E firesc, pe undeva, ca Mircea Badea să nu fie prea interesat de comentarii în cazul Huidu, deși se știe rîca dintre ei. Jurnalistul nu uită, probabil, că în 2007, i-a trecut și lui glonțul pe la ureche, după ce a accidentat din vina lui un copil pe trecerea de pietoni, în piața Montreal din București și a rămas fără permis. Din fericire, nu a fost un accident grav.

foto: badpolitics.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998