CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce nu vor PNL si PSD sa amine alegerile

4 comentarii / 3401 vizualizări / 20 octombrie 2020

Ravagiile pandemiei în România musai să semene cu pantoful ideal de damă, care trebuie să fie mic pe dinafară și mare pe dinăuntru. Pentru perioada rămasă pînă la alegeri, numărul victimelor coronavirusului va trebui să fie suficient de mic pentru a nu impune amînarea scrutinului, dar suficient de mare pentru a îngropa campania electorală. Pentru că absența campaniei afectează dramatic partidele mici și mjlocii, dar favorizează cele două partide mari, PSD și PNL.

Circulă deja de zile bune o recapitulare a declarațiilor președintelui Klaus Iohannis de la începuturile pandemiei, cînd spunea despre alegeri: ”Dacă nu pot fi făcute în siguranță, vor fi amânate. Nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei!”.

E imposibil pentru cei mai mulți români de bun simț să înțeleagă de ce pe vremea cînd aveam cîteva zeci de cazuri de infectări președintele vorbea serios despre amînarea alegerilor, iar la mii de infectări pe zi ne dă asigurări că totul e OK și mersul la vot nu e mai periculos decît achiziționarea unei pîini.

Răspunsul e simplu, însă: în condițiile impuse în acest moment românilor – care se vor înăspri în mod categoric în săptămînile care urmează -, nu va exista campanie electorală decît cu numele.
Iar acest lucru dezavantajează profund partidele mai mici, care se vor vedea în imposibilitatea de a se înfățișa electoratului cu oferta de oameni și de proiecte, dar nu și cele două mari partide, PSD și PNL, care au deja notorietatea necesară și, oricum, posibilități mai mari de promovare.

Că e așa o confirmă, de altfel, și fostul șef al SIE, generalul Silviu Predoiu, care afirmă într-un interviu pentru Ion Cristoiu:

”Eu cred ca parlamentarele ar trebui amanate. Campania în sine este viciată. Opinia publică este manipulată prin lipsa de informații. Așa se definește iliberalismul. Pentru un partid mic, cum este Pro Romania este foarte dificil să-și răspîndească mesajul doar online. Partidele mici vor avea dificultăți.”

Doar cîteva ore mai tîrziu, vine replica sistemului: medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara transmite că pentru scăderea însemnată a infectărilor ar fi nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni:

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… Şi poate gândit foarte bine… Ideal, poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, spune Musta pentru News.ro.

Deocamdată e doar o ”opinie” de specialist. Am paria că în curînd ea va deveni, însă, mai mult de atît. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Nu-i nimic daca Pro Romania nu trece pragul electoral. Traseistii și teleghidatii din partidele mari o vor pune de un partid parlamentar aparut după alegeri, gen UNPR sau Pro România. Si-atunci vor apărea alte majorități și alt guvern în funcție de nevoile de moment: mai o privatizare strategica, mai un lockdown etc.
    Pe lângă toate astea, nu mai avem campanii electorale reale de ani buni. Si nu de când Klaus nu s-a întâlnit cu Veorica, iar Gabi cu Nicusorica.

  2. Sistemul te creaza, tot el te omoara. De ce a mai creat sistemul partiduletul lui pinochio, daca vrea sa-l scoata din scena? Dar nu va fi scos ca s-a intarit cu un partid forte- ALDE. Si de ce ar mai fi nevoie de campanie, de bani aruncati? Ce proiecte au parlamentarii? Minciuni. Va rezolva sts-ul cu tabletele, si ce nu va reusi, va rezolva partidul ala care ne salveaza, noaptea ca hotii, furand sacii cu voturi valide si inlocuindu-le cu cine trebuie sa iasa. Simplu, ca bonjour!

    • Sistemul mafiot Basescu /Iohannis nu a creat romanii, ci sistemul mafiot Iohannis/Basescu este o arma impotriva romanilor.In ceea c eprivesc adunaturile securiste/criminale USR/PLUS, PMP, PNL si PASD/Ciolacu acestea vor fi intr-un final judecate si condamnate.Ideal ar fi ca pentru ele sa se reintroduca condamnarea la moarte.

  3. Motivele mentinerii alegerilor parlamentare in data de 6 dec. 1. Pandemia nu exista ea este creata fals de PNL/Iohannis pentru a se mentine la osul puterii . Daca pandemia ar exista, iar sute de oameni ar muri ca urmare a incalcarii restrictiilor atunci PNL/Iohannis,PSD/CIOLACU /SLȘUGA NAZISTA vor fi acuzati de crimele savarsite. 2. PNL/Iohannis,PSD/IOHANNIS/CIOLACU sunt de o lacomie animalica si vor cat mai repede la osul puterii legislative, mai ales ca talharirea voturilor la alegerile locale le-a reusit in complicitate cu PICJ/Scutea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998