CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

De ce pleacă MRU? Dar de ce a fost? Și cine vine?

0 comentarii / 2290 vizualizări / 26 septembrie 2016

Întrebări grele. MRU ar trebui să plece de la SIE pentru tentativa de a oferi Ungariei, gratis, Fundația Gojdu. O crimă împotriva românilor în valoare de minimum 3 miliarde de euro. Ar putea pleca pentru că, în calitate de șef al Serviciului de Informații Externe, apoi de prim-ministru și apoi, din nou, de șef SIE a făcut în așa fel, încât soția sa să primeasaca de la Petrom, “sub acoperire”, lunar, mii de euro. Ar mai putea fi debarcat Mihai Răzvan Ungureanu și pentru uriașa gafă legată de diferendumul, dintre România și Bulgaria, la Marea Neagră. Când președintele Klaus Iohannis a fost lăsat în ofsaid. În absența informațiilor SIE. Sau ar putea fi vorba despre tentativa de lovitură de stat din Turcia. Un alt episod în care oficialii români nu au fost informați.
Sau, cine știe?, poate e Black Cube, o împrejurare în care s-a încercat punerea la zid a Laurei Codruța Kovesi. Ori, în acest context, poate s-a apreciat că SIE a protejat averile din străinătate ale corupților.
După cum se vede, motive sunt nenumărate pentru decapitarea lui MRU.
Dar cine îi va lua locul? Candidații sunt următorii: Dîncu, Geoană, Hurezeanu, Diaconescu, Bușoi și, ultimul pe listă, Dudu Ionescu. Dacă va fi respectată regula de a pune șefi ai serviciilor secrete în oglindă, atunci va trebui sa fie cineva din zona PSD. Mai ales că, fără voturile PSD, praful se va alege din propunerea lui Klaus Iohannis. Din această perspectivă, cel mai calificat este Vasile Dîncu.
Și mai interesant este însă să aflăm cum Dumnezeu s-a întors MRU într-o funcție atât de înaltă, de șef al SIE, în care s-a dovedit nedemn în tura anterioară. Eu cred că prin șantaj. Iar dacă a fost șantaj, șantajul MRU nu putea fi exercitat decât împotriva lui Klaus Iohannis și a vârfului PSD care, la acea dată, era Victor Ponta. În privința lui Victor Ponta, obiectul șantajului e ușor de identificat. Prestația acestuia în cadrul SIE. Dar în ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis? Aici, misterul persistă. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998