CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce trebuie sa moara USL?

0 comentarii / 1523 vizualizări / 4 septembrie 2011

De ce canta unii prohodul USL? De ce apar analize din care reiese ca alianta opozitiei, abia inscrisa in Justitie, fie explodeaza zilele urmatoare in teritoriu, fie explodeaza, mai tarziu, la centru? Daca nu va fi distrusa acum, atunci evenimentul se va produce, cu certitudine, imediat dupa alegerile locale. Atunci cand se va vedea ca USL a fost incapabila sa adune peste 50 la suta din electorat. Dar cine sunt groparii? Cine sunt politicienii si cine sunt analistii care prevestesc decesul prematur al USL? Si oare de ce se straduiesc ei atat de mult sa ne convinga? Daca raspundem la aceste intrebari, intelegem mai usor un mecanism politic pus in miscare inca din momentul nasterii USL dar accelerat in ultimele zile.
Sa incepem prin a raspunde la intrebarea cheie. Care este identitatea groparilor? Nu este deloc dificil sa facem acest demers. Orice persoana care urmareste, cu relativa atentie, informatia de natura politica a putut observa ca, aproape fara exceptie, este vorba despre reprezentanti PD-L. Extrem de rar isi exprima asemenea opinii activisti UDMR sau chiar UNPR. Ei isi asuma paternitatea acestei teme a distrugerii USL ori a esecului USL – ceea ce, pana la urma, inseamna acelasi lucru – acreditata din ce in ce mai perseverent si mai vocal in ultimele zile. Si, evident, marele dirijor. Care este Presedintele Traian Basescu. Presedinte-jucator. Nu numai in ale Executivului, ci si in materie de politica interna a unor partide.
Daca am raspuns la intrebarea “cine vorbeste despre USL, lansand mesaje negative?”, sa raspundem si la urmatoarea intrebare. Cine scrie despre USL? Cine face pretinse analize, din care rezulta aceeasi concluzie? Nici acest demers nu este dificil pentru o persoana obisnuita sa treaca in revista, zilnic, principalele mesaje ale presei. Este vorba de acei jurnalisti si acei analisti – din eleganta, nu am pus ghilimele – care alearga in trena Presedintelui Traian Basescu, a PD-L, in general in trena puterii. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998