CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce va este teama, domnule Ponta? Ce ascundeti?

0 comentarii / 2096 vizualizări / 20 noiembrie 2014

Cred ca este extrem de oportun si de mare actualitate sa public, sub forma de editorial, discursul pe care l-am tinut, din partea Partidului National Liberal, la motiunea de cenzuta impotriva Guvernului Ponta. Nu atat pentru a demonstra faptul ca, numai cu doua zile inaintea votului, in una dintre ultimele sale interventii, Victor Ponta a mintit, vorbind despre interventia mea si afirmand ca am atacat Legea amnistiei si gratierii.
Cu asemenea minciuni si injurii din parte domnului Ponta, m-am obisnuit. Cred insa ca este relevant ca cititorii sa afle ceea ce ii reprosam cu adevarat, pentru ca toate acuzatiile pe care le-am adus in luna septembrie sunt actuale si azi.
Iata textul:
Ati facut, domnule prim-ministru Victor Ponta, mai ales in ultima vreme, gesturi politice si ati adoptat decizii care dovedesc ca va este teama, ca treceti printr-o perioada de panica. Ca ascundeti lucruri grave. De ce va este teama? Si ce ascundeti de fapt?
Cum altfel decat prin teama poate fi explicata precipitarea dumneavoastra de a modifica, in ultimul an, inaintea alegerilor prezidentiale, legislatia electorala? Sunteti jurist si stiti bine, domnule Ponta, cum suna recomandarile Comisiei de la Venetia. Stiti ca, prin ordonante de urgenta, care practic lasa Parlamentul cu ochii in soare, dumneavoastra fortati limitele statului de drept. Stiti la fel de bine ca si noi, cei din opozitie, ca viciati alegerile prezidentiale in care v-ati inscris, modificand, in favoarea dumneavoastra si a clientelei politice pe care o reprezentati, legislatia electorala.
Ce altfel decat teama ca veti pierde si teama, si mai mare, ca dupa ce veti pierde alegerile prezidentiale, veti pierde si presedintia partidului dumneavoastra si veti pierde si guvernarea, justifica riscurile pe care vi le asumati de a fragiliza, sub ochii intregii lumi, statul de drept si de a reintroduce in Romania un deficit de democratie?
Cum de v-ati asumat riscul de a ingenunchea economic statul roman? Cum ati procedat si de ce pentru a ne afla astazi in recesiune tehnica?
Sunteti sau nu sunteti constient ca luna urmatoare cade sabia lui Damocles peste capul romanilor, intrucat un nou bilant Eurostat va arata ca dezastrul guvernarii dumneavoastra se consolideaza? Recesiunea tehnica este pe cale sa se transforme intr-o recesiune propriu-zisa.
De ce a scazut numarul locurilor de munca in loc sa creasca? De ce venitul real al cetateanului, in ciuda propagandei PSD, a scazut in loc sa creasca? Cum explicati acest grav derapaj? Cum a fost posibil ca, pentru prima data in istoria recenta, copiii claselor primare sa fie lipsiti de carti? De ce nu ati tinut sub control situatia din invatamant? De ce, in calitate de premier, nu ati luat masuri pentru a preveni aceasta catastrofa? De ce, dupa ce ea s-a produs, nu ati luat masuri impotriva vinovatilor?
Nu cumva, domnule Ponta, dumneavoastra fugiti de guvernare? Nu cumva incercati sa acoperiti, prin propaganda prezidentiala si printr-o tentativa de detasare la Cotroceni, asemenea realitati pe cat de grave, pe atat de implacabile? De ce niciun Guvern Ponta nu a facut investitii in obiective care sa creeze valoare adaugata si locuri de munca? Este vorba doar de lipsa de competenta, de lipsa de profesionalism, de lipsa de viziune sau preocuparea exclusiva a Executivului a fost doar aceea ca o camarila din jurul dumneavoastra, in frunte cu domnul deputat Sebastian Ghita, sa jumuleasca Romania?
Adevarata dumneavoastra teama, nu cea care va macina acum, ar trebui sa fie pericolul la care expuneti aceasta tara aflata intr-o conjunctura externa extrem de riscanta, tinand cont de agresivitatea Federatiei Ruse. De ce nu va este frica de consecintele nefaste ale politicii Guvernului dumneavoastra asupra interesului national? De ce, domnule Victor Ponta, ati tolerat ca un viceprim-ministru al Guvernului dumneavoastra sa se afle intr-un proces impotriva statului roman, intr-o chestiune tinand de interesul national si de suveranitatea acestei tari? De ce nu aveti o reactie potrivita la proiectul nepotrivit, periculos pentru siguranta nationala, avansat de UDMR? Nu tot frica de a pierde controlul majoritatii va indeamna sa va faceti partas la tradarea interesului national?
Doar teama, domnule Victor Ponta, v-a determinat sa modificati, printr-o ordonanta de urgenta, modul de alegere al presedintelui Romaniei, schimband, pe ultima suta de metri, componenta comisiilor electorale, modul de delimitare al sectiilor de votare, modalitatea de inregistrare a candidatilor, precum si procedura de inregistrare a alegatorilor pe liste . Toate aceste schimbari fiind facute pentru ca dumneavoastra sa fiti favorizat in cursa electorala. Nu teama ca veti pierde alegerile si multe altele v-au determinat ca, prin Ordonanta de Urgenta numarul 55, sa creati premisele recrutarii fortate a unor reprezentanti ai administratiei publice locale? Nu frica ce va domina v-a determinat sa legiferati migratia politica, masacrand astfel statul de drept, prin furtul votului liber, prin cumpararea si santajarea alesilor locali? Nu teama unui esec rasunator v-a deteminat ca, tot printr-o ordonanta de urgenta, sa legiferati traseismul politic, prin votul multiplu?
Nu cumva toate aceste schimbari bruste ale regulilor jocului democratic si folosirea in exces a ordonantelor de urgenta sunt rezultate ale fricii ca veti pierde? Cum de va asumati riscul intoarcerii din drum a Romaniei? Cum de va asumati riscul stigmatizarii acestei tari? De ce, domnule Victor Ponta, faceti eforturi atat de mari pentru a adjudeca, in beneficiul Guvernului, institutii de forta ale statului de drept, dar si institutii fundamentale, cum este Curtea de Conturi, daca dumneavoastra sunteti sigur, asa cum declarati, ca veti castiga presedintia Romaniei? De ce mai aveti nevoie, in aceste conditii, ca Serviciul Secret al Ministerului de Interne sa fie pus in subordinea prim-ministrului? De ce mai aveti nevoie, daca tot veti castiga presedintia, sa va adjudecati, ca premier, si Departamentul de Informatii pentru Aparare? Si, in fine, de ce Serviciul de Telecomunicatii Speciale, prin care sunt monitorizate rezultatele alegerilor, ar trebui sa se afle in subordinea dumneavoastra si nu a Parlamentului Romaniei? Ce urmariti domnule Ponta? Sa fraudati alegerile si din perspectiva numararii voturilor? De ce blocati, domnule prim-ministru, o decizie a Curtii Constitutionale a Romaniei, care va obliga sa schimbati doi dintre membrii Curtii de Conturi, numiti acolo prin incalcarea legii? De ce, daca nu va este teama, domnule prim-ministru, faceti tot posibilul sa mentineti la Curtea de Conturi actuala majoritate pentru a o subordona? Nu cumva prin Curtea de Conturi ii santajati pe primarii care nu accepta sa se transfere la PSD, la fel cum, prin intermediul banilor publici, domnul Dragnea ii mituieste pe cei care accepta?
De ce, daca nu va este teama, domnule Ponta, ati acceptat, pana la sfarsitul saptamanii trecute, incompatibilitatea consilierului dumneavoastra, domnul Corneliu Calota, care a fost si consilierul dumneavoastra, dar si membru al Consiliului de Administratie al Televiziunii Publice, calitate in care a condus o majoritate pe care o detineti acolo, in vederea suprimarii unor emisiuni din grila de programe, neinrolate campaniei dumneavoastra prezidentiale?
Domnule Victor Ponta, numai orbii sau rauvoitorii nu observa ceea ce se intampla, in acest moment, in Romania. Numai orbii sau rauvoitorii nu inteleg ca suspendarea statului de drept, pe care ati instituit-o ocolind de cele mai multe ori Parlamentul, ignorand pana si majoritatea de care dispuneti in Senat si Camera Deputatilor, nu are loc doar pentru 45 de zile sau pentru perioada ramasa pana la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Nu, domnule Ponta! Suspendarea statului de drept, care este opera dumneavoastra, vizeaza viitorii cinci ani ai Romaniei.
De aceea revin si va intreb in numele marelui Partid National Liberal: Cat de teama va este ca veti pierde? De ce va este atata teama? Ce ascundeti, domnule Ponta, atat de grav, incat reactionati in exces ca un om atins de panica? Nu cumva frica merge atat de departe, incat ati ajuns sa va temeti pana si de propria dumneavoastra identitate? (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998