CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De dragul udemeristilor, patriotii Ciolacu, Ciuca & Iohannis au facut mucles de Ziua Trianonului

5 comentarii / 2916 vizualizări / 5 iunie 2022

Marii patrioți politicieni ai României au avut o inițiativă, s-au bătut să o transpună în practică, dar par să nu fie de acord cu ea. Altfel nu se explică de ce PSD a inițiat legea Zilei Trianonului, a votat-o cot la cot cu popularii, cu reprezentanții minorităților și o parte a liberalilor, iar acum face mucles pe subiect, de mînuță cu militarul patriot Ciucă și cu Iohannis, cel îngrijorat nu demult că ne fură ungurii Ardealul.

PSD a inițiat, reamintim, prin senatorii Titus Corlățean și Șerban Nicolae, o lege prin care 4 iunie a fost declarată Ziua Tratatului de la Trianon – documentul prin care Transilvania era bătută în cuie între hotare românești -, legea stabilind și reglementarea măsurilor adecvate pentru marcarea corespunzătoare a acestei zile la nivel naţional şi local.

Lupta pentru lege nu a fost ușoară, întîmpinînd opoziția cruntă – dar explicabilă a UDMR – și a președintelui Klaus Iohannis.
Votată zdrobitor în parlament în 2020 de către PSD, PMP, Minorități și o parte a PNL, legea a fost retrimisă de Iohannis pentru reexaminare, generînd alte bătălii, apoi contestată de el la CCR.
E vorba de acel Iohannis care în primăvară declara, marțial: „​În timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru viețile românilor, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor. Jo napot kívanok, Marcel Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul acestei înțelegeri?”.

Vestea contestării la CCR i-a înfuriat teribil pe pesediști.

””Apărătorul”Ardealului contestă Legea de sărbătorire a consființirii unirii Transilvaniei și a părții răsăritene a Banatului cu Patria Mamă! În viziunea sa, românii nu au dreptul să sărbătorească unirea Transilvaniei! Mâine, poimâine ne va spune că nici cu Marea Unire, nici cu drapelul național, nici cu imnul nostru nu putem să ne mândrim! Ci că românii au dreptul doar la sărbători din import! Pe acelea nu le-a contestat niciodată…. Rușine, domnule Iohannis! Încă o dată ne arătați că nu sunteți președintele tuturor românilor, ci doar al intereselor PNL ! Și ale altora…” declara deputatul Alfred Simonis, în ziua centenarului Trianonului.

”Parlamentul a votat pe 13 mai legea prin care doream să marcăm, cu demnitate, simbolistica națională a Zilei de 4 iunie. Din păcate, președintele Iohannis nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga această lege în timp util, pentru a fi astăzi deja în vigoare”, scria pe Facebook și Marcel Ciolacu.

Și dă-i cu vorbe mari precum eroism, jertfă bla-bla-bla.

În noiembrie 2020, Iohannis nu a avut de ales decît să promulge legea Zilei Trianonului.

Ce să vezi?

În prezent, PSD și PNL au legea care le îngăduie să omagieze Ziua Trianonului, dar….liniște deplină.
Marcel Ciolacu ori Alfred Simonis nu au scos un cuvînt, ieri, de ziua tratatului.
Nici militarul presupus patriot Nicolae Ciucă, lider al partidului celor care au făcut Marea Unire.
Klaus Iohannis a găsit de cuviință să-l felicite ieri pe Zelenski pentru un premiuleț european și atît.

Doar Titus Corlățean și-a apărat legea, participînd la o serie de manifestări organizate în cinstea zilei în comuna Potlogi, Dîmbovița. Și a punctat cu un mesaj și ministrul pesedist al Culturii, Lucian Romașcanu.
Udemeriștii au marcat-o masiv, dar în sens negativ, desigur.

”Oare putem întruchipa tot ce ne definește, ne dă un avantaj și mai mult decât limba, mai mult decât cultura și mai mult decât un trecut comun? Azi, la răspuns, aș încerca ungurii, și Transilvania în ei. Numărând tot ce este al nostru, și arătând celorlalți cu ce suntem mândri, ce vrem să transmitem mai departe și ce ne face iubibili de alții” a declarat președintele UDMR, Kelem Hunor.

Trăgînd linie și adunînd, cu excepția AUR, partidele românești nu au știut cum să îngroape mai cu spor Ziua Tratatului, pe care tot ele au legiferat-o. De la USR, partid cosmopolit și globalist, măcar nu erau pretenții.
Dar marii patrioți de la PSD și PNL ce explicație au?
Probabil una singură: de cînd sprijină solida guvernare a momentului, udemeriștii au devenit, într-adevăr, extrem de ”iubibili de alții”, vorba lui Kelemen. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Si pentru că a trecut Ziua Tratatului de la Trianon(04 iunie), omagiată într-o „asurzitoare” tăcere de către așa-zisele autorități și partide românești, dar din păcate comemorat pe teritoriul coloniei de către autoritățile de la Budapesta, reține ce-ți spune Constantin, legat de Transilvania(și nu numai):
  Într-o colonie de mâna a III-a cum este România(colonia tradițională are o singura metropola/stăpân, noi avem metropole/stapâni mai mulți, din vest și mai din vest), ceea ce afirmă unguroaica-președinte, Katalin Novák, „Transilvania nu este o parte din trecutul nostru, ci o parte din prezentul nostru şi o cheie pentru viitorul maghiar.” îmi confirmă ceea ce am afirmat, de mai bine de 20 ani, că apartenența Transilvaniei(și nu numai) la colonie este o chestiune de timp scurt, pe scara istoriei, iar cu această coaliție toxică(psd, pnl, udmr, minorități, au peste 70% ce le permite sa modifice Constituția, fără ca vreun majoritar sa se simtă ofuscat; marea majoritate a românashilor având alte preocupări: ce să ghiorțăie, distracții, excursii, s.a), cu așa-zișii conducători, o șleahtă obedientă de trădători șantajabili, slugoi pupincuristi și degrabă lingători de popouri din vest și mai din ves(nu are vestul atâtea popouri cât pot pupa și linge netrebnicii ăștia), cu din ce în ce mai frecvente atacuri revanșarde la adresa coloniei, rămase fără nicio replică din partea slugoilor-trădători de neam și țară, iohannis & șleahta, timpul se comprimă în defavoarea coloniei.
  Mai rețineți un lucru: cea care va susține, probabil un statut de autonomie a Transilvaniei(și nu numai) față de colonie, alături de turma ungurească unită și disciplinata, va fi turma bezmetica de „foști români”(narcotizați de numarul banilor, sa nu mai plătească taxe și impozite pentru „sărăntocii regățeni” și Miticii dâmbovițeni), din „noile” orașe transilvane(și nu numai), Koloszvar(fost Cluj-Napoca), Temesvar(fosta Timișoara).
  Să deie Dumnezeu să nu fie așa, dar la obediența și indolența marii majorități a populației(că popor nu mai suntem de mai bine de 20 de ani), mă tem că deznodământul va fi cel prezis de mine!

 2. Completare:
  … Cu așa-zisa politică externă, „coordonată” de niște neica-nimeni trădători, acum în frunte cu cuplul de geambași ai coloniei, iohannis & trabucel, când la temelia statala a coloniei se sapă de zor și din est, dar mai ales din vest și mai din vest, „viitorul” arată sumbru pentru colonie.

 3. romania este o colonie imputita si odioasa, de aia ne controleaza ungaria, austria, rusia, germania, america, franta, olanda, italia, turcia, oricine vrea poate sa dea la buci acestei colonii abjecte in genunchi condusa de slugi si tradatori penali

 4. Doar niste timpiti vor serba „Trianon” acolo unde Romania a pierdut Transilvania dintre actualul hotar si Tisa, Maramuresul istoric (aici Averescu e tartorul), Transnistria si Timocul.

  • +1

   Make Romania Great Again, Romania first motherfuckers

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998