CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De la Cimitirul Vesel, la spionul STS

0 comentarii / 1687 vizualizări / 24 octombrie 2013

Istoria dosarului referendumului este halucinanta si se deplaseaza, cu mare viteza, catre o alta poveste, a spionului STS. Iar in epicentru se afla al doilea personaj al PSD si al doilea om din Guvern, vicepremierul Liviu Dragnea. Impotriva lui a fost „dresat” asa–zisul dosar al referendumului, in care nu exista nicio proba directa. Ci doar probe indirecte. Un fel de speculatii, sa spunem logice, ale procurorilor. In schimb, avem un denuntator. Mort de multi ani. Si tot de Liviu Dragnea se leaga si o istorie de spionaj intern.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ocupat pana peste cap cu ambitiosul proiect al descentralizarii – a se observa ca a disparut denumirea de regionalizare – a acuzat un sef al unui serviciu secret ca raspandeste zvonuri calomnioase la adresa sa, conform carora scopul real al descentralizarii ar fi, de fapt, ascunderea unor mari nereguli financiare. Referitoare la plata ajutoarelor sociale. L-a somat pe acest necunoscut sef de serviciu sa scoata capul si sa formuleze acuzatii daca sunt insotite de cuvenitele probe. Suspansul a durat putin. Spionul necunoscut a ramas ascuns. Pana cand, iata, domnul Liviu Dragnea il deconspira. Este vorba de Marcel Opris, seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Este intr-adevar un serviciu secret. Despre care s-a vorbit intens de cate ori au avut loc alegerile pentru ca el asigura fluxul de comunicatii si, daca ne amintim, cand au avut loc alegeri prezidentiale, liderii PDL se stransesera in cladirea Ministerului de Interne de unde urmareau live derularea scorurilor alegerilor. Avand, astfel, un avantaj asupra celorlalte partide pentru ca puteau interveni operativ in dirijarea propriilor actvisti. Pentru a corecta din mers rezultatele.

Rostul acestei analize nu este insa acela de a formula acuzatii impotriva domnului general Marcel Opris. Iata ca o face insusi vicepremierul Guvernului Ponta. Iar acuzatia este fara precedent. De o gravitate extrema. De ce? Pentru ca, daca este adevarat ca domnul general Marcel Opris, in calitatea sa de director STS, si-a utilizat influenta pentru a spiona ceea ce ar fi facut Liviu Dragnea in materie de ajutoare sociale, in mod cert si-a depasit cu mult competentele. O asemenea activitate, la care este de presupus ca nu a participat singur, nu are absolut nicio legatura cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale. STS, prin lege, nu are nici un fel de atributii si, ca atare, nici un fel de drept de a se substitui Directiei Nationale Anticoruptie ori Serviciului Roman de Informatii, singurele institutii indrituite sa documenteze asemenea prezumtive infractiuni.

Prin urmare, daca este adevarat ca domnul Dragnea a incalcat legea si, in mod intentionat, face descentralizarea pentru a-si acoperi frauda, atunci este la fel de adevarat ca directorul STS a incalcat legea. De doua ori. O data, intrucat, cum aratam, nu avea atributii in acest sens. Deci un abuz in serviciu. A doua oara, fiindca, daca intr-adevar are probe ca Dragnea ar fi un infractor, atunci de ce a preferat sa le plaseze pe piata sub forma de barfa in loc sa faca ceea ce este obligat sa fac fiecare cetatean atunci cand stie ca se savarseste o infractiune? Adica sa devoaleze informatiile institutiilor abilitate sa faca ancheta.

Dar daca Opris minte? Atunci, din nou este vinovat. Pentru ca intervine brutal in politica, incercand sa compromita o operatiune extrem de importanta cum este descentralizarea si practic un proiect guvernamental la fel de important. In folosul cui? Nu cumva domnul
Opris, si intr-un caz si in altul, face politie politica?

Iata argumentele care ma indreptatesc sa afirm ca ne aflam nu la capatul, ci abia la inceputul unui nou scandal politic. Cineva, aici, isi va rupe gatul! (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998