CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De unde stie? Basescu: Urmeaza noi condamnari in dosarul referendumului

0 comentarii / 2106 vizualizări / 14 aprilie 2014

Vești proaste pentru Liviu Dragnea: dacă e să dăm crezare spuselor președintelui Băsescu, urmează noi condamnări în dosarul fraudei de la referendumul de suspendare, din 2012.

Prezent la Realitatea TV, Băsescu a explicat ieri că boicotul referendumului din 2012, pe care l-a practicat, a fost motivat de riscul de a se valida suspendarea sa din funcție: ”Nu mă aşteptam la 7(milioane de voturi împotrivă n.n.), la vreo 5,5 milioane mă aşteptam şi ştiam că nu pot să câştig. Adică, dacă nu schimbam tactica şi împingeam lucrurile înainte, se valida referendumul, pierdeam cu 60 la 40”.

Cu toate acestea, președintele nu recunoaște că ar fi fost 7,4 milioane de voturi împotriva lui, scăpînd, totodată, o ”profeție” interesantă: ”Șase milioane cel mult au fost, în rest sunt furate şi vă pot arăta. Nu sunt validate în justiţie ca fiind furate. Adică, sunt doar vreo patru condamnări până acum, două la Turnu Severin şi două la Bucureşti, din câte ştiu, şi URMEAZĂ!”(…) Eu mi-aş dori foarte mult ca justiţia să fie necruţătoare pentru furturile de la referendum, ca de altfel în orice altă situaţie când se fură voturi”.

Președintele nu a spus explicit, evident, și cine ”urmează”, dar pe rol este, se știe, procesul liderului executiv al PSD, Liviu Dragnea, cel căruia informația lansată de Băsescu i-ar putea da fiori.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998