CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Decizie-soc a guvernului Ponta: preotii vor avea dreptul sa faca inspectii scolare

0 comentarii / 1791 vizualizări / 2 iunie 2014

Patriarhia Română, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte au incheiat joi un controversat protocol cu privire la predarea disciplinei religie-cultul ortodox in invatamantul preuniversitar si la organizarea invatamantului teologic ortodox preuniversitar si universitar, documentul fiind ținut secret pînă astăzi.

În urma unei solicitări oficiale a siteului Hotnews, Ministerul Educației a acceptat, abia astăzi, să dea publicității textul protocolului respectiv.

O prevedere cel puțin șocantă, care va genera în mod cert multe scandaluri, în condițiile în care statul român este laic, este cea de la art.5, alin.3:

”Reprezentantii Patriarhiei Romane / ai centrelor eparhiale pot participa cu statut de invitat la activitatile de inspectie scolara”.

Altfel spus, Patriarhia își va putea trimite preoții în inspecții în unitățile de învățămînt, fără a exista precizarea clară că acestea ar avea în vizor strict cursurile de religie.

Reamintim că o altă imixtiune nepermisă a Bisericii Ortodoxe în treburile statului laic a fost, recent, implicarea în politică, în ciuda neutralității declarate, la ultimele alegeri europarlamentare, atunci cînd un comunicat oficial al Sf.Sinod a invitat românii să voteze numai candidații creștini, devotați valorilor tradiționale șamd, o discrimare clară în raport cu politicienii aparținînd altor credințe. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998