CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Decizie-soc: Pe 4 iunie, Budapesta isi opreste activitatea in amintirea Trianonului

4 comentarii / 2217 vizualizări / 25 mai 2020

Gergely Karácsony, primarul general al Budapestei, le-a cerut ieri locuitorilor capitalei ungare, într-o postare pe Facebook, ca în data de 4 iunie, la centenarul Tratatului de la Trianon, la ora 16:30, să se oprească pentru un minut.

”Nu poate exista nicio dispută cu privire la faptul că în urmă cu 100 de ani a fost luată o decizie nedreaptă, strigătoare la cer, fiind târâtă în noroi autodeterminarea naţiunilor. Iar maghiarii, chiar şi la 100 de ani de la dictat, nu pot simţi altceva decât durere profundă în acest sens, pentru că “am fost evacuaţi din ţara noastră”, Ungaria pierzând două treimi din teritoriu şi veniturile naţionale”, a mai subliniat politicianul, conform Hirado.hu.

Transportul public din Budapesta se va opri timp de un minut. Se vor opri metroul, autobuzele, tramvaiele, iar Gergely Karácsony solicită tuturor să se oprească pentru un minut, inclusiv comunitatea cetăţenilor din Budapesta. Să se oprească, de asemenea, pentru un minut traficul de maşini, de biciclete şi cel pietonal, a scris în postarea sa.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Multi nebuni pe lumea asta…

  2. Poate dau idei Germaniei.

  3. Tratatul de la Trianon a dat castig de cauza Romaniei Cehoslovaciei si Iugoslaviei, deci trei trai. Ungaria a pierdut.
    Dar Tratatul s-a incheiat in urma Primului Razboi Mondial. Cine a inceput razboiul?
    Austro-Ungaria. Deci, ungurii au pierdut un razboi pe care tot ei l-au inceput. De ce se vaieta?

  4. 4 Iunie 1920- 4 Iunie 2020 = 100 de ani de la semnarea Tratatului de Pace de la Trianon, in urma Primului Razboi Mondial, 1916-1918. Din partea Romaniei au semnat domnii Dr. Ion Cantacuzino si Nicolae Titulescu. Aceasta zi memorabila de a fi sarbatorita la 4 Iunie in fiecare an a fost propusa de senatorul Titus Corlatean si aprobata in Parlamentul Romaniei la 14 Mai 2020. A fost un moment istoric de aducere aminte celor varstnici si de instiintare a tinerii generatii si indeosebi a unor asa zisi istorici, gen Boia ! Impotriva acestei propuneri au fost, ca deobicei, partidele parlamentare PNL, UDMR si USR ! Acesti antiromani nu sunt oameni, sunt niste reptile-reptilieni! Felicitari doamnei Saftoiu pentru ca a votat pentru, o adevarata romanca, precum si celor 234 de deputati care au votat pentru! Felicitari domnule senator Titus Corlatean, sunteti un adevarat roman! Ar fi bine sa fiti in fruntea PSD si sa faceti curatenie in partid ca la carte, sa va inconjurati cu oamenii cei mai pregatiti si cu valoare profesionala si de viata, iar nonvalorile sa le eliminati defenitiv din partid, si asa suntem in Covid!!! PS. . Pe 4 Iunie 2029 Budapesta isi opreste activitatea in munca timp de 1 minut in amintirea Trianonului. Ei vor neaparat ca” OPINCA ROMANEASCA” sa atarne din nou pe cladirea Parlamentului Ungar !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998