CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Declaratie-soc a lui Blanculescu: „Bogatasii din Romania au 50 de miliarde de euro in banci straine!”

0 comentarii / 1682 vizualizări / 24 iunie 2010

Bogatasii din Romania si-au pus la adapost banetul peste granite, in paradisurile fiscale ale lumii, suma totala ridicandu-se la 50 de miliarde de euro, sustine fostul ministru al Controlului din guvernul Nastase, Ionel Blanculescu. El a facut aceasta afirmatie ieri seara, in emisiunea „Vorbe Grele”, gazduita de jurnalistul Victor Ciutacu.

Blanculescu a facut afirmatia respectiva pornind de la o declaratie recenta a lui Dinu Patriciu, potrivit careia in Elvetia exista depuneri de 18 miliarde de euro ale unor bogatasi romani, care ar putea fi repatriate cu ajutorul unei amnistii fiscale.
„Sunt multe zeci de miliarde de euro de-a lungul timpului care au fost într-un fel sau altul furate din ţară. Şi sunt prin diverse off-shore-uri. Dansul (Dinu Patriciu n.r.) spunea numai de Elveţia, că are informaţii că ar fi 18 miliarde euro. În mod normal sunt peste 50 miliarde de euro plecate”, a declarat Ionel Blanculescu. Fostul ministru mai spune ca, in cazul unei amnistii fiscale, Romania ar putea beneficia de sume uriase de bani: ”cred că ar putea intra între 20 şi 30 de miliarde. Şi ar putea fi investiţi ca sume de bani. Şi aş vrea încă un lucru să mai spun… S-a vorbit azi de impozitul pe averea afişată. Acest lucru echivalează cu amnistia fiscală. Pentru că averea afişată poate fi ilegală. În momentul în care ai impozitat-o, ca stat, cu 16% sau cu orice alt procent, înseamnă că ai legalizat-o. E tot amnistie fiscală. Trebuie să ne gândim serios la acest element”, explica Ionel Blanculescu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998