CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Declaratie-soc in Parlament: ”Bacsisul te ajuta sa nu devii sclavul Europei!”

3 comentarii / 3126 vizualizări / 19 mai 2015

Impozitarea bacșișului a fost retrasă de ministerul Finanțelor, dar nu mai înainte de a scoate din țîțîni o deputată PPDD, Lola Anghel, care a trîntit, nervoasă, o declarație parlamentară despre definiția și semnificația acestuia, la români. ”Democrațiile consolidate s-au clădit pe bacșiș” și-a informat ea colegii parlamentari.

”Bacşişul în accepţiunea românilor, este modesta sumă de bani pe care oamenii care lucrează în domeniul serviciilor îi câştigă cu sudoarea frunţii şi cu dăruire (…) Şi ce altceva mai înseamnă bacşişul în ochii românului? Înseamnă zâmbet şi amabilitate atunci când nu ai chef nici să zâmbeşti, nici să fii amabil. Înseamnă atenţie, cunoştinţe, experienţă, dorinţă de a evolua în meseria pe care o faci pentru câţiva bănuţi în plus pe care clientul ţi-i dă. Înseamnă acei bănuţi care te ajută încă să trăieşti în România şi să amâni de pe o zi pe alta să-ţi iei lumea în cap ca să devii sclavul Europei, înseamnă, dacă vreţi, alegerea de a fi sclav în ţara ta.
În loc să luăm exemplu de la democraţiile consolidate care şi-au educat serviciile şi au funcţionat zeci de ani cu un sistem de servicii performant clădit pe bacşiş, în loc să încurajăm şi să educăm cetăţenii în spiritul recunoştinţei pentru servicii de calitate şi recompensarea acestora, noi tăiem absolut orice elan al acestui domeniu. Împingem oamenii ca din nevoie să recurgă la ilegalităţi, îi condamnăm să stea cu frica în sân că vine ANAF şi îi controlează în buzunare. Îi condamnăm la umilinţă şi le luăm astfel plăcerea de a-şi face meseria aşa cum ne dorim cu toţii” mai spune deputata PPDD. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. […] ”Democrațiile consolidate s-au clădit pe bacșiș”(?) http://inpolitics.ro/declaratie-soc-in-parlament-bacsisul-te-ajuta-sa-nu-devii-sclavul-europei_18430… „înseamnă, dacă vreţi, alegerea de a fi sclav în ţara […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998