CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Declarații de război: Cum se întoarce PSD la naționalism via Schengen

3 comentarii / 3248 vizualizări / 20 decembrie 2022

Condamnarea și eliminarea din politică a lui Liviu Dragnea, în 2019, a produs mutații serioase în orientarea PSD, partidul devenind peste noapte globalist-progresist și pliat excelent pe viziunile lui Klaus Iohannis. Ne amintim cum a speculat anonimul partid AUR golirea culoarului naționalist-suveranist și s-a repezit să îl umple, la alegerile din 2020. Lucrurile se schimbă vertiginos, însă, la nivel european. Globalism-progresismul pierde teren, iar social-democrații au o problemă: cum să revină cît mai rapid la orientarea de odinioară fără să se umple de ridicol.

Norocul lor cel mare se numește ratarea Schengen. Prilej pentru pesediști, de la Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu pînă la femeia de serviciu din Kiseleff să adopte rapid un limbaj tăios împotriva Austriei, de fațadă, în fapt a Occidentului în ansamblul său. La adăpostul revoltei față de blocajul austriac, PSD a declanșat prompt bătălia pentru recuperarea electoratului conservator și euro-sceptic, iar o dovadă clară este sarabanda de declarații parlamentare făcute de deputații social-democrați după eșecul de la JAI, din care prezentăm cîteva spicuiri. Festival, nu altceva. (De-a dreptul înduioșătoare povața deputatului Marian Rasaliu, care cere românilor să meargă la schi în Germania și Franța în loc de Austria. Fin cunoscător al psihologiei stîngiste) (B.T.I.)

Revolta pesediștilor la adresa Occidentului:

”Într-un fel, ar trebui să-i mulţumim Austriei, pentru că prin gestul său cinic începem şi noi să ne trezim la realitate. Da, am rămas în afara unui spaţiu prezentat ca fiind unul excepţional, dar, dacă ne uităm mai cu atenţie, vom observa foarte multe lucruri urâte şi greu de explicat. Tocmai de aceea această palmă simbolică primită de la „partenerii” noştri austrieci trebuie să fie o lecţie pentru diplomaţia şi politica europeană a României. Dacă nu suntem buni să fim acceptaţi la masa bogaţilor, măcar să nu mai acceptăm să fim slugile care le pun pe tavă o ţară întreagă, cu tot cu oameni şi cu resurse”. (Ioan Mang)

”Fără îndoială, gestul Austriei de a respinge candidatura ţării noastre şi de a folosi România ca o monedă de şantaj la adresa UE, cu scopul rezolvării unor probleme electorale interne, este absolut revoltător, iar noi, românii, nu trebuie să uităm să sancţionăm pe toate căile această atitudine umilitoare din partea Austriei. Prin acest vot, Austria a decis să se despartă definitiv de orice colaborare cu România, în pofida numeroaselor legături economice, comerciale şi chiar politice dintre aceste două ţări”. (Virgil Chirilă)

”România poate străluci din nou, iar conducătorii acestei frumoase ţări se cuvine să reprezinte spiritul românilor şi să se inspire din el. Românii sunt oameni curajoşi, vrednici, care nu acceptă să fie cu capul plecat, ci dimpotrivă, îl ridică şi mai tare după o lovitură şi luptă. Statul român, prin instituţiile sale, are obligaţia de a căuta imediat soluţii pentru a arăta că nu suntem un sat fără câini şi că butonul de comandă pentru naţiunea română este în România! Statul are obligaţia să fie cel care dă acest semnal al demnităţii naţionale”. (Oana Bulai)

”În mod clar, România nu va rămâne indiferentă la decizia Austriei de a se împotrivi aderării. Cu siguranţă vor fi consecinţe. Cât timp va exista actuala conducere politică la Viena, Austria nu se va putea baza pe votul României în instituţiile europene, iar România poate şi îşi va folosi dreptul de veto împotriva Austriei de câte ori va fi cazul”. (Ileana Dumitrache)

”Decizia Consiliului JAI al UE privind amânarea aderării României la spaţiul Schengen reprezintă o mare nedreptate făcută, din nou, ţării noastre, dar şi un afront adus poporului român. Împotrivirea Austriei şi Olandei, care şi-au menţinut poziţiile din precedentele reuniuni în care s-a votat primirea noastră în Schengen, este, de această dată, total deplasată, având în vedere că îndeplinim, de ani buni, toate condiţiile necesare îndeplinirii acestui deziderat, cel de a face parte din acest areal de liberă circulaţie”. (Georgeta Holban)

”Consider corecte şi perfect îndreptăţite toate reacţiile de răspuns faţă de Austria atât din partea populaţiei, cât şi a autorităţilor române. Apelul la boicot al românilor faţă de companiile austriece este expresia nedreptăţii la care cetăţenii României sunt supuşi gratuit, fără motiv, de încăpăţânarea iraţională a unor oameni. Românii nu sunt cetăţeni de mâna a doua în Europa, iar dacă Austria aşa ne consideră, simţim nevoia de a le dovedi că au mai mult de pierdut astfel”. (Nicu Macovei)

”Dincolo de orice tip de retorică externă, incriminantă sau favorabilă mişcării politice tranşante a Vienei, democraţia comunitară a fost atinsă printr-o formă de opoziţie cu conotaţii limitative, deci negative. Altfel spus, putem vorbi lejer despre o atitudine non-democratică, transpusă într-un ambalaj democratic, cel al protestului, doar în baza unei justificări subţiri şi false privind potenţiala noastră incapacitate de a opri valurile de migranţi proveniţi din sud. Dar asta nu înseamnă că noi, toţi românii, şi, în special, clasa politică trebuie să ne lăsăm influenţaţi de asemenea strategii manipulative şi descurajante”. (Ștefan Mușoiu)

”Pinocchio Karl Nehammer, alegerile nu se câştigă cu minciuni! Aţi minţit despre România şi poporul meu, vă minţiţi şi propriul popor! Deşi am primit sute de mii de refugiaţi ucraineni, tot noi am fost cei taxaţi! Ar trebui, de acum, la rândul nostru, să luăm atitudine. Lemnul, hidrocarburile şi băncile reprezintă afaceri bune pentru austrieci în România… până când? Să nu mai alimentăm de la companii austriece, să mergem la schi în România (Poiana Braşov, Sinaia, Predeal) sau Bulgaria (Bansko), Italia, Franţa, Germania! Şi înainte de această situaţie, PSD a susţinut principiul „Cumpără româneşte!”. Cu atât mai mult acum, toţi românii trebuie să achiziţioneze produse româneşti”. (Marian Rasaliu)

”Poate este momentul acum să ne amintim şi ce concesii a făcut România, Austriei, în urmă cu 18 ani. La vremea respectivă, pentru a obţine statutul de „economie de piaţă funcţională” şi a fi acceptată în UE, România a trebuit să privatizeze băncile, Petrom şi distribuţiile de energie. Din această perspectivă, veto-ul Austriei împotriva României este expresia unui cinism sfidător garnisit de o vagă nostalgie imperială. Ce are România de făcut în această situaţie? În primul rând să nu renunţe la ceea ce şi-a propus. Suntem revoltaţi, dar nu renunţăm la luptă”. (Viorel Salan)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. TOTI PE CARE I/Ati prezentat ca au spus ceva sunt anonimi nu am auzit de ei niciodata vorbele lor nu se aude nici unde pt. ca sunt nimeni .

  2. kwj o da inainte ca „rabdare si tutun” ca pana la urma intram (Senghen). In primul rand trebuie sa scapam de mocofanul asta si pe urma mai vedem noi. Ii clar ca i un impotent din toate punctele de vedere si ca ne o aburit tot timpul asta. O fost solutia alora din deep state. Io zic sa l mai lase pana la JAI din martie si pe urma sa i faca felul. Scoase dosarele, sa vedem ce i cu casele alea, cati bani o fost de la meditatii, ce i cu dosarul ala cu adoptiile – inainte de primaria de la Sibiu si etc..

    • Cine a fost ,,aburit” odată, va fi ,,aburit” și a doua oară.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998