CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Declarații explozive ale lui Băsescu: ”Nu sunt de acord cu guantanamizarea tarii”

0 comentarii / 1692 vizualizări / 1 aprilie 2015

Fostul președinte Traian Băsescu lovește năprasnic, printr-o singură declarație, campania anticorupție din România și lupta antiteroristă a SUA, făcînd referire, în direct la B1TV, la ceea ce el numește ”guantanamizarea țării”. Mai precis, el spune că procurorii români au început să apeleze prea des la metodele inumane și ilegale de la celebra pușcărie pentru teroriști, din Guantanamo, unde prizonierii erau torturați pînă spuneau ce voiau americanii să audă.

Ca mulți alții, nu sunt de acord cu guantanamizarea țării, adică am unul care nu spune ca delatorul…Că atunci cînd spune adevărul, e denunțător, cînd minte e delator: de prea multe ori, se pare, parchetele apelează la ideea «te bag la beci până spui ce a spus delatorul». Domne, pot să stau la beci pînă spun ce a spus denunțătorul şi vă dau cazul Elenei Udrea: s-au făcut toate investigațiile cu putință și s-a constatat că pe 5 octombrie 2011 a fost în minister, a semnat acte. Au constatat că pe 7 octombrie 2011 a fost în minister, a semnat acte. Pe 6 nu se găsește nicio urmă a prezenței dînsei în minister, exact ziua în care secretarul general spune că doar el a știut că i-a dus o geantă cu 900 de mii de euro ministrului Udrea. Măi, ce coincidența naibii…Și spuneți-mi dacă vă puteți imagina că într-un minister cum este MDRT-ul, care lucrează cu toate municipiile, cu toate județele, este vreo zi în care ministrul să nu aibă hîrtii de semnat. Ori, aici pare a fi o ținere la beci pînă spui ce a spus delatorul. Asta numesc eu guantanamizarea țării. Păi, la Guantanamo îi țineau pînă spuneau ce voiau să audă ofițerii CIA. Eu cred că Udrea ar trebui să spună o minciună, să spună că a primit geanta” a mai spus Băsescu, la emisiunea ”Ultimul cuvînt”.

Afirmațiile lui Băsescu sunt grave din două perspective: practic, el acuză atît procurorii români, cît și agenții CIA, reprezentanții țării cu care avem parteneriat strategic, că au obligat oameni nevinovați să-și recunoască vini imaginare sub tortură. Două subiecte nevralgice atinse dintr-un foc, ceea ce ar putea atrage curînd anumite reacții. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998