CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Declaratii-soc la Radio: ”Raluca Turcan sa se duca in mormant”

0 comentarii / 2102 vizualizări / 24 mai 2010

Președintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, Raluca Turcan, a fost invitată recent să se ducă în mormînt de către reprezentantul PRM în Consiliul de Administrație al Radioului, venerabila doamnă Mitzura Arghezi, în vîrstă de 85 de ani.

Macabrul îndemn a fost făcut într-una dintre ultimele ședințe ale Consiliului de Administrație, în care s-a dezbătut controversata propunere de modificare a legii de funcționare a Radioului, care nu este pe placul membrilor conducerii actuale. Proiectul, susținut puternic de pedelista Raluca Turcan, a fost respins în Camera Deputaților, dar se află în dezbatere la Senat. Reprezentantul PSD în CA, Andrei Alexandru, a propus colegilor săi, potrivit nunor surse participante la discuție, să respingă de principiu discutarea proiectului, pe motiv că ”e atît de prost încît dacă îi aducem amendamente e ca și cum l-am lua în considerare”. El a propus, mai degrabă, derularea unui lobby pe lîngă senatorii din Comisia de Cultură, pentru ca aceștia să elaboreze un raport negativ legii în cauză, ceea ce i-ar spori șansele respingerii de către plen.

Razboinica Mitzura…

Pesedistul a avut, în context o referire la susținătoarea legii, Raluca Turcan, despre care a afirmat, plastic, că ”nu dorește să o bage în mormînt”, moment în care a fost întrerupt vehement de către reprezentanta PRM, Mitzura Arghezi, care a declarat, ritos: ”Las-o, să se ducă acolo, în mormînt. Să se ducă în oricare mormînt…”. Completarea a venit din partea președintelui Radioului, Maria Țoghină, o apropiată a Ralucăi Turcan, care a precizat, împăciuitoare: ”Eu cred că unii s-ar bucura de asta, dar nu noi, cei din Radio!”. Mitzura nu s-a lăsat și a replicat prompt: ”Da, unii!”, pentru a demonstra că nu renunța la idee cu una, cu două. Enervarea Mitzurei provine de la teoria depolitizării Radioului, pe care o susține Raluca Turcan, și care nu a scăpat neamendată: ”Doamna Turcan numai la asta se gândeşte şi ea crede că noi, fiecare, ne luptăm cu un partid, cu celălal…Dar, noi ne înţelegem foarte bine!” a mai punctat, iritată profund, decana de vîrstă a CA. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998