CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Declaratii-soc: Ponta, nostalgic dupa epoca lui Coldea si Kovesi

5 comentarii / 3781 vizualizări / 11 septembrie 2019

Fostul premier Victor Ponta regretă vremurile cînd infractorii erau săltați și băgați la închisoare chiar cu încălcarea legilor și a procedurilor, afirmînd, într-un interviu, că acum cîțiva ani, statul era mai puternic, iar infractorii, constituțional ori ba, măcar erau în pușcărie, iar acum sunt liberi.

”Ăsta a fost vîrful aisbergului, cu Caracalul. Faptul că nu mai avem statul puternic în care interlopii și ăilalți… îi umflau la închisoare, curat neconstituțional, dar îi umflau…Acum sunt toți liberi, te caută cu mașini, te bat cu bîte, asta-i problema. Vreau să spun o chestie, povestea aia cu statul-paralel: eu știu că în 2015-2015 toți șefii ăștia de clanuri erau la închisoare. Că îi înregistrau, mai legal, mai ilegal, mai cu judecătorii…, dar erau la închisoare, știu că nu erau odată toți la masă. Acum nu mai e nimeni la închisoare” a declarat liderul Pro România la emisiunea ”Starea nației”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Se joaca cu focu.

 2. Ca jeg uman, asta l-a depasit clar pe Hahaitor sau pe Sas, e o scursura abominabila, daca devenea prezidel il numea pe Maior premier, de ajungeam mai rau ca pe vremea lui Nastase, ne beleau serviciile ca pe puii de Gostat! Si asta se vrea catindat in 2024, vai de capu’ lui?!

 3. Ce nenorocit! Nici nu merita sa ii mai fie pronuntat numele! Cu cine s-a „incuscrit „Tariceanu! Aveam o impresie mai buna despre el, dar acum nu o mai am. Oricum cel putin Tariceanu este pe tobogan… Adio!

 4. Ponta e un mincinos ordinar!Si pe vremea binomului, arestarile televizate erau acelea ale politicienilor incomozi!interlopii o duceau bine-mersi si atunci, de fapt aceea a fost periaoda de formare si consolidare a clanurilor…

 5. Ceea ce nu spune Ponta, ca sa nu I se ia jucariile, este ca prin refuzul de a se prezenta in fata Parlamentului si a solicita un vot de incredere, Viorica Dancila nu incalca Constitutia in sensul ca se pozitioneaza in conflict de constitutionalitate cu alte puteri ale statului, ci o incalca intrand de-a dreptul sub incidenta legii penale:

  „Art. 256 Uzurparea de calităţi oficiale
  (1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
  (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.”

  Asadar, oricand, de exemplu chiar si astazi pe la pranz, presedintele Iohannis poate cere inceperea urmaririi penale pe numele Vioricai Dancila pentru infractiunea prevazuta la art 256 CP, in baza art 109 din Constitutie:
  „Art 109
  (2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

  Asadar, situatia e albastra rau pentru Viorica Dancila care, in mod evident, a cazut intr-o cursa mortal, din punct de vedere politic. Din acest moment, ea nu are alternative decat sa joace dupa cum ii cant Iohannis.
  Daca nu o face, intra pe mana Parchetului General.

  La randul sau, Iohannis se gaseste intr-o situatie de genul,
  Daca vrei, poti
  Daca nu vrei, nu te mira c-o sa ti-o iei

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998