CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Declaratii socante ale sefei ICCJ. Tăriceanu: ”Sa lase functia si sa plece”

12 comentarii / 3809 vizualizări / 28 martie 2019

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut ieri şefei ÎCCJ, Cristina Tarcea, să plece din funcţie, afirmând că recente declaraţii stupefiante ale acesteia devoalează mentalităţi specifice unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de împrejurări, în funcţii-cheie ale statului.

„«Eu pot să vă spun că, din păcate, România întotdeauna s-a cam pripit atunci când a trebuit să-şi asume nişte obligaţii internaţionale. Şi am să vă dau exemplul care mie îmi este cel mai apropiat şi de suflet, şi de activitate – ratificarea Convenţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale. Am ratificat-o de dragul de a intra cât mai repede în cadrul Consiliului Europei, nu am făcut niciun fel de studiu de compatibilitate, nu am văzut în ce măsură legislaţia noastră poate să facă faţă tuturor garanţiilor şi exigenţelor Convenţiei, şi ne-am trezit cu un val de condamnări care nu se mai termină nici acum».
Oricât de greu ar părea de crezut, declaraţiile de mai sus aparţin nimănui altcuiva decât preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, într-un interviu la Realitatea TV”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai transmis că „nu suntem în anii ’50, când, conform propriilor ei destăinuiri, bunicul distinsei doamne săpa la Canal, trimis de comunişti, în profund dispreţ pentru drepturile omului”.

„Suntem în 2019, membri ai UE, ai NATO şi ai altor mari organisme internaţionale, şi peste nici trei luni sărbătorim 25 de ani de la ratificarea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, în iunie 1994. O Convenţie care ne garantează dreptul la viaţă şi dreptul de a nu fi torturat, dreptul de a nu fi ţinut în sclavie, dreptul la un proces echitabil, dreptul la respectarea vieţii private şi familiale, libertatea de gândire şi conştiinţă, dreptul la liberă exprimare, dreptul de proprietate, dreptul la alegeri libere şi multe altele. Şefa judecătorilor din România e de părere că ar fi trebuit să stăm în afara acestei Convenţii până cînd se împlinea, poate, termenul lui Brucan şi învăţam să nu mai fim stupid people, învăţam ce e democraţia”, a adăugat liderul ALDE.

Tăriceanu a mai afirmat că declaraţiile Cristinei Tarcea ”devoalează mentalităţile unor personaje sinistre”.

„Aceste declaraţii stupefiante nu sunt scăpări, ele devoalează mentalităţile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de împrejurări, în funcţii-cheie ale statului. Personaje pentru care drepturile omului sunt un moft ori mai rău de atât. Aşa putem înţelege şi cum au fost posibile tenebroasele protocoale ale Justiţiei cu serviciile: pentru că au emanat din minţile abrupte ale lui Macovei, Kovesi, Stanciu, Coldea, Prună, Tarcea şi ale altora ca ei. Şi pentru că mentalităţi atât de viciate e prea târziu să mai fie schimbate, soluţia e una singură: doamna Tarcea să ne lase şi să predea locul din fruntea ÎCCJ cuiva care trăieşte şi gândeşte ca în secolul 21”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu, conform Mediafax.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. De asemenea specimene s-au folosit comunistii în justiție în anii ’50.

 2. Este evident că România nu-și poate permite respectarea drepturilor omului, a spus și fata de securist, Prună, că e lux, a repetat și Tarcea, colega noastră de la ÎCCJ.
  Totuși, în acest context, după trei pachete de țigări și o lectură profundă rău, din amatorul de gogoși Pleșu, deținătorul recordului de căcat la purtător din literatura românească, nu voi coborî la nivelul meu.

  • Troll nenorocit. Trebuie sa fii stapanul lui Parhanghel (prostovanu’ sforaie la ora asta), vataf la postaci, dupa cum te manifesti

   • Se împlinește anul de când n-am scris pe blog.
    Am pupat în cur SRI-ul până când mi-au spus să mă înscriu direct în USRI, să dau volum, Oricum era un schimb de pase între noi, ciobanii Securității.

 3. Si ne mai gandim daca, sa avem sau nu incredere in justitie? Pai daca astfel de personaje se afla la coducere, ce sa mai credem despre ceilalti „magistrati”?

 4. @Apreciați că ALDE are și mai puține șanse de a mai prinde locuri în viitorul parlament datorită prestațiilor publice ale lui Popescu Tăriceanu ?

 5. Tăriceanu neștiind dacă este un liberal de dreapta sau un liberal de stânga considerați că ar înțelege cum funcționează justiția, după legile pe care le-a susținut și le-a votat, și ar mai și înțelege și ce dorește să zică președinta ÎCCJ ?

  • Ce anume dorește să spună președinta ÎCCJ?
   Că am aderat prematur la CEDO?
   Cine mai insistă să nu se modifice legile justiției?
   Deci, cine e foarte prost, securist și zdreanță?

 6. Prin orice intervenție publică pe care o are opinați că Tăriceanu se străduiește să confirme „epitetele” cu care Amedeo Lăzărescu l-a „caracterizat” ?

  • Tăriceanu a rezistat pe scena politică, între timp schimbându-se concurența. Au apărut o serie de zdrențe propulsate de SRI, cum ar fi retardatul mintal și escrocul Iohannis, necarismaticul nepot de securist Ciolos, ofițerul undercover Barna, balalaică fiu de securist Orban.
   La alegeri nu trebuie decât s-o ai mai lungă cu un milimetru decât colegii, deci, pe toți securiștii vă așteaptă mulți ani de muie.

   • Vezi ca esti prost, Parhanghele? Scula nu trebuie sa fie lunga si groasa, ci tare si multa vreme!
    Norocul tau e ca la Manuela merge oricum

    • Tăriceanu e cel mai longeviv de pe scena politică și a ajuns la a șasea nevastă.
     Nu-mi rămâne decât să-mi dau cu Manuela peste obrazul de porc securist ce sunt.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998