CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Declic si diversiune

0 comentarii / 1586 vizualizări / 15 ianuarie 2012

A fost atins un punct al ireversibilitatii. Regimul Traian Basescu a intrat in colaps. Sunt acestea cuvinte mari? Sunt acestea predictii fara acoperire? In definitiv, ce s-a intamplat? Dintre cele 20 sau 22 de milioane de romani au manifestat cateva sute. Sau poate cateva mii. Ce conteaza? Unii lideri PDL le-au spus acestor oameni gloata. Iar altii i-au taxat drept nevrozati. Unde este Romania profunda? De partea acestor disperati, care fac mitinguri spontane, sau de partea regimului Basescu?
Este adevarat. Tot ceea ce s-a intamplat in ultimele zile pare a fi suprarealist. De ce? Pentru ca oamenii nu au iesit in strada, in mitinguri spontane, ca li s-au taiat salariile si pensiile. Nici cand au avut loc masive restructurari fara politici de reconversie a fortei de munca. Exceptie au facut doar politistii, vreo 10 mii, care au ajuns la Cotroceni strigand, pentru prima data, “iesi afara, javra ordinara” si care, apoi, au fost imputinati tot cu 10 mii. Ca pedeapsa. Mamaliga romaneasca refuza sa explodeze iar regimul Basescu isi facea un titlu de glorie, in Uniunea Europeana, ca a putut sa taie in carne vie, cu cinism, fara a se expune unor revolte.
Iata ca lucrurile nu stau chiar asa. Paiul, cum spun englezii, a rupt cocoasa camilei. Este ultimul fir de pai din povara purtata de camila, cu ajutorul caruia a fost atinsa masa critica. Si s-a produs declicul. Acest fir de pai a fost doctorul Arafat, scandalul SMURD si al asa-zisei reforme a Sanatatii. A fost scanteia. Oamenii au iesi pe strada spontan si ies acum in tot mai multe orase ale Romaniei si nu mai solicita dreptate pentru Arafat si SMURD – de altfel, Presedintele Traian Basescu a bagat coada intre picioare si si-a abandonat propriul proiect legislativ –, ci protesteaza chiar impotriva sefului statului. Si a Guvernului, pe care il conduce. Oamenii s-au saturat si vor ca acestia sa plece.
Nu exista in Romania, vor descoperi autoritatile in curand, destui jandarmi pentru a apara regimul Basescu. Nu vor putea sa faca acest lucru nici macar cei 42 de mii de ofiteri acoperiti, platiti de un stat, primul in Europa in materie de saracie. Nu exista destule fumigene si nici destule gaze lacrimogene pentru a-i alunga pe romani din orasele lor. Pe care, iata, le iau in stapanire.
Declicul s-a produs. Cred ca este imposibil ca acest proces, indreptat impotriva regimului Basescu, sa mai fie oprit. Situatia nu se va schimba nici prin utilizarea in continuare a agentilor provocatori, care arunca, vezi Doamne, cu pietre, cu cocktailuri Molotov, cu alte obiecte contondente in capul jandarmilor, pentru a-i victimiza si pentru a justifica represiunea. Represiunea in sine starneste contrareactii. Avem un regim fata in fata cu proprii cetateni. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998