CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9560 RON UP | 1 USD = 4.6047 RON UP | 1 GBP = 5.7745 RON UP

Decorarea lui Klemm sau cum a ajuns Steaua Romaniei o ”afacere” americana

2 comentarii / 3017 vizualizări / 9 decembrie 2019

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, va fi decorat mâine de către președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii la Cotroceni, cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce, al doilea ordin național românesc ca greutate.

Ordinul este acordat ”în semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru implicarea personală la dezvoltarea relațiilor dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii, pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România – SUA” conform decretului prezidențial.

Lucru interesant, ordinul în grad de Mare Cruce pare să aibă o conexiune strînsă cu ambasada SUA la București: cu o unică excepție, Michael Guest, toți ambasadorii americani la București fiind decorați cu respectivul ordin după reînființarea sa, în 1998. Faptul că Guest nu a primit și el ordinul a fost cauzat, probabil, de proasta relație cu guvernul Năstase.

Încă mai interesant, însă, e faptul că, în afara ambasadorilor americani, nicio altă țară din sutele existente, începînd cu Germania, Franța ori Marea Britanie nu și-a văzut vreodată ambasadorii decorați cu respectivul ordin în rang de Mare Cruce, cu excepția Mexicului și a Braziliei, grație unui turneu diplomatic efectuat în aceste țări de către Emil Constantinescu, în 2000.
În rest, de mai bine de două decenii, SUA pe linie și nimeni altcineva. (B.T.I)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Neam de slugi…

  2. Din ciclul pupat condurul. Ei i-au dat o sapca , el ii da o medalie. Asta este parteneriat si strategic pe deasupra. Bravos natiune, halal sa-ti fie! Interesant de urmarit, sub inteleapta conducere a guwernerului de slugi liberale, cat de jos poate ajunge colonia.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998