CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Decoratorii procurorului comunist Lazar, onorati de anticomunistul ”in privat” Iohannis

1 comentariu / 2919 vizualizări / 29 ianuarie 2020

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat ieri decretul de decorare a Societății Timișoara cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria E „Patrimoniul cultural național”.
Decorația vine ”în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru contribuția esențială adusă, în cei 30 de ani de activitate, la păstrarea vie în memoria colectivă a evenimentelor din Decembrie 1989, pentru activitățile de memorializare a perioadei comuniste şi de prezervare a memoriei victimelor represiunii comuniste, precum şi pentru apărarea şi promovarea valorilor și principiilor democrației și a libertăților fundamentale în societatea românească”.
Societatea Timișoara este cea care anul l-a trecut l-a decorat pe procurorul general Augustin Lazăr în plin scandal produs de deconspirarea acestuia drept procurorul comunist care bloca eliberările disidenților din pușcăriile regimului, precum în cazul reputatului Iuliu Filip.
La vremea respectivă, gestul societății a stîrnit stupefacție și indignare, alte organisme precum ADDPR și Asociaţia 15 Noiembrie 1987 cerînd – fără succes – Societăţii Timişoara să retragă premiul „Speranţa” acordat lui Lazăr, pe care-l acuzau de poliţie politică şi îl catalogau drept „un procuror de tip comunist, implicat în acţiuni represive”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Este strigator la cer cum lucreaza securistii

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998