CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Delir funerist: Tudor Gheorghe – urmas cultural al criminalilor securisti

9 comentarii / 3492 vizualizări / 3 februarie 2020

”Îmi cer iertare față de oamenii luminoşi ai acestei țări, dar şi față de cei mai puțin norocoşi care cad în capcana emoțională a canaliei talentate Tudor Gheorghe şi a altora ca el(…)Sunt mai convins ca oricând că am făcut bine să denunț acum, necruțător, plastografii identității noastre naționale, patriotarzii de cavernă, cuibul de viespi-gardieni ai imposturii. Cred că, acum, societatea noastră e pregătită să-i elimine democratic din viața publică pe aceşti urmaşi culturali ai criminalilor securişti.(s.n.) Dragii mei, români luminoşi, aveți cuvântul. Şi ştampila.
PS: rezumat pentru analfabeții funcțional: am făcut bine că am atacat frontal impostura naționalistă reprezentată de Tudor Gheorghe, îmi cer iertare că nu am făcut mai mult pentru a-i învinge pe politicienii tudorgheorghişti” scrie azi pe Facebook fostul ministru băsist al Educației, Daniel Funeriu.

Desigur că un artist, oricît de mare ar fi, nu e scutit de critici pe latura morală, pentru că arta și caracterul sunt, dintotdeauna, două lucruri distincte. Așa că Tudor Gheorghe poate fi, și el, taxat oricînd pentru opiniile politice ori de altă natură. Numai că fostul ministru băsist nu se mulțumește cu critici, el vrea lichidarea artistică a bardului oltean, atunci cînd spune că acest ”urmaș cultural al criminalilor securiști” trebuie eliminat din viața publică. Iar un artist eliminat din viața publică e anihilat, practic, ca artist. Pentru că viața publică e tot ce aparține spațiului public, deci inclusiv manifestările artistice.

De aici, trei posibile explicații ale ieșirilor furibunde ale lui Funeriu la adresa unuia dintre cei mai iubiți artiști ai românilor:
1) Funeriu e și el client al ”clinicii” lui Gelu Oltean.
2) Funeriu a decis să aplice metoda ”Caramitru” de ieșire din anonimat, prin declarații exaltate care să provoace valuri în media
3) Funeriu are un contract cu firma care-l impresariază pe Tudor Gheorghe, avînd în vedere că atacurile sale deșănțate se produc fix în pregătirea unui mega-turneu prin țară al artistului, iar publicitatea maximă de care beneficiază acesta în ultimele zile e mană cerească pentru vînzarea biletelor. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Din cate observ, nu exista niciun pericol ca cineva sa ,,cada in capcana emotionala” a scrierilor lui Funeriu. E Tudor Gheorghe un pericol nationalist, in conditiile in care omu’ nu-si face partid politic? La urmatoarea postare e probabil ca Funeriu sa-l asocieze pe Tudor Gheorghe cu Putin si cu Aleksandr Dugin. Cum se explica temerea unei parti a establishmentului ,,de dreapta” de nationalism? Supravegherea unor astfel de ,,derapaje” o fi in fisa postului? Exista temerea ca mijirea unei gandiri strategice pe la noi va face Romania sa miste in front? Mai intai prin justitie si-apoi prin politici publice care sa incurajeze antreprenoriatul local in detrimentul celui international? Ca sigur nu e vorba de convingeri morale la Funeriu, sluga lui Petrov. Orice-ar fi, extremismul lui Funeriu e cel care ar trebui sa ingrijoreze. Mai ales ca omu’ a fost ministru al educatiei!!!

 2. Emanația urât mirositoare și funebră pe numele ei are regrete ca nu a reușit să-și injecteze dejecțiile în mentalul colectiv românesc, era să vomit în gură, e inimaginabil că cimpanzeu ăsta chiar e convins de ce scoate pe gaura pe care se alimentează, scârbos specimen.

  • :)))))…Aveti umor nu gluma…

 3. Prima varianta este corecta.

 4. Artistul, e „suflet in sufletul neamului sau”; el nu face decat sa capteze simtamintele poporului sau si sa le transpuna intr-o forma artistica. Daca rezoneaza cu Poporul sau, devine un Urias, daca nu, dispare, fara interventia Funeristilor & Caramitrilor.
  Acuma, daca unii, sau altii, nu pot vedea arta decat ca pe o forma subtila de „discurs politic”, si care convine, sau nu, „momentului politic”, asta e numai treaba lor, cum o percep si cum se raporteaza.

  „Educatia este stiinta de a-i asculta pe ceilalti, fara a-ti pierde stapanirea sau increderea in tine insuti.” – spunea Churchill.
  Atacul Funeristilor nu arata decat slabiciune. Iar daca am fost martorii acestor izbucniri furibunde, presatate tot felul de dejectii verbale, asta arata, de fapt, un singur lucru:
  Ei stiu cat sunt de „mici”; Si ei stiu ca si noi stim!
  Probabil ca de aici ura si furia care le-a intunecat mintile, cat sa se faca de ras in public.
  Am vazut si opinii cum ca, si „Funeristii” au „dreptul lor”; aici as face c.p. doua obsevatii:
  – Bun, dar de ce „cu atata ura”, si cu un asa limbaj?
  O discutie mai „asezata” (de genul cum ne recomanda mai lunile trecute, chiar KWI…) nu ar fi fost mai benefica?
  – Nu au simtul ridicolului in care se plaseaza singuri: pe de o parte condamna (pe buna dreptate) crimele comunistilor din anii lor de inceput, cand au „ras” cam intreaga intelectualitate ce nu le imbratisa politica, iar acum… vor sa faca, si ei, la fel?
  …Acum, d-l. Tudor Gheorghe. Mai incolo, cine ar urma?

  • Foarte corect…Sper sa realizeze romanii cel putin cei care inca sunt „treeji” la cap ce fel de om am avut la cârma educatiei, care ar fi trebuit sa fie promotorul generatiilor viitoare…Mila Domnului pentru viitorul nostru sumbru…

 5. Declaratiile lui Funeriu si Caramitru = delir extremist asemanator cu violenta limbajului daesh,,de aici pana la violenta fizica nu este decat un pas.
  Mass media romaneasca daca mai are un dram de libertate ar trebui sa nu publice asemenea instigari la ura indiferent din partea cui vin

 6. Revolutia mi-a prins in viata unul din unchii fosti detinuti politic (numai pentru vina de a nu fi sarac), un om care a platit toate torturile, toate umilintele, toate mutilarile de care ati auzit in Memorialul durerii…Cand l-am intrebat de ce nu se ridica impotriva atrocitatilor suferite, de ce nu-i cauta pe tortionari, mi-a raspuns senin ca nu s-a schimbat nimic, ba, chiar mai rau. e un reviriment al stalinistilor,, ca tocmai ce-a vazut printre cei ce-au alcatuit hunta revolutionara la TV doi dintre cei implicati direct in suferintele sale, pe care-i credea retrasi. Convingerea lui a fost ca toata mascarada a fost o tradare de tara si o restauratie a stalinistilor…De atunci am dovezi ca a avut dreptate, n-a mai trait sa prinda si componenta nazista a noului stalinism, dar, n-a pierdut nimic…Inainte de 89 erau idioti nostalgici dupa regimul Dej, care, atunci cand le aminteai ca a fost mai rau, mai saracie, mai „strictete”, iti raspundeau ca „atunci ne era rau la toti”…pentru ei, noua religie e aspirationala, ne va fi rau tuturor (sau majoritatii)…pana atunci asistam la lipsa de rusine a urmasilor stalinistilor, infratiti cu urmasii nazistilor intru propasirea noului reich si trompetele noii ere se tin de invatatura tatucului rosu, : „si nu uitati sa va acuzati adversarii de toate defectele voastre!”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998