CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Delir mistic la PSD: ezotericul Hrebe si misterul Flacarii Violete

0 comentarii / 2154 vizualizări / 16 decembrie 2009

Cine l-a urmărit, marți seara, pe Viorel Hrebenciuc în direct la TV probabil se mai ciupește și acum de braț, să fie sigur că nu a visat. Asta pentru că marele strateg, sforarul number one, combinatorul și aranjorul de forță al scenei politice a scăpat un amănunt despre sine pe care nimeni nu și l-ar fi imaginat: credința puternică în teze și simboluri mistice, nu tocmai ortodoxe.

De ce e Băsescu în formă maximă în ziua de joi

Concret, vorbind la Antena 3 despre motivul care l-a făcut să aibă rezerve, în campanie, față de ziua de joi, cînd s-a pus problema marii confruntări dintre Geoană și Băsescu, Hrebenciuc a dezvăluit că acesta ar fi fost… flacăra violetă.”Am ales ziua de joi, deşi joi după-amiază în general este în forţă domnia sa pentru că-i violetul acela care-l purta în ultimul timp, dar e altă chestiune în care nu vreau să intru” a spus fostul viitor cuscru al lui Băsescu.

El a adăugat, totuși: ”În ziua de joi, în general, Traian Băsescu este în formă maximă pentru că cel puţin cei care se ocupă de… ştiu ce înseamnă ziua de joi, este ziua flăcării violete şi dacă aţi observat, toţi cei din PD purtau violet, şi cravatele, şi puloverele şi puloverul pe care-l purta Băsescu, deci există o filiaţie aici, dar e de cu totul altă natură. Eu cred în treaba asta şi de-aia nu-i cazul să dezvoltăm aici subiectul, ar trebui să facem o emisiune separată numai pe acest subiect”. ”Să n-o luaţi ca o glumă chestia asta” a mai avertizat, foarte serios, Hrebenciuc.

Ce este Flacăra Violetă?

O căutare sumară pe ”goagăl” ne indică: ”Flacara Violeta este un cuvant ce apare in vechile texte egiptene sacre sub numele de Saqqara (sau Sakara – in traducere Focul Sacru) ce a fost folosit in antichitate in interiorul Scolii Misterelor . Flacara Violeta reprezinta esenta uneia dintre cele sapte mari raze de vindecare. La fel cum lumina soarelui trece printr-o prisma refractandu-se in cele sapte culori ale curcubeului si lumina spirituala se manifesta sub forma a sapte raze fiecare avand culoarea, frecventa si calitatea Constiintei Hristice. Raza violeta este cunoscuta sub numele de ”a saptea raza”, iar atunci cand o invocati ea va cobori in inima dumneavoastra unde va forma Calitatile Hristice ale compasiunii, iertarii, dreptatii, libertatii dar si transmutarii”. Ea este folosită de fanii emisiunii lui Oreste în diverse moduri: ”Ne imaginam ca din palma iese o flacara violeta care creste treptat, cuprinzand obiectul sau incaperea de curatat. Toate energiile negative cuprinse de aceasta flacara sunt anihilate. In momentul in care consideram ca am terminat de curatat, ne imaginam flaciara ca se micsoreaza din ce in ce mai mult, pana dispare in palma noastra”. Dacă Băsescu și-a imaginat că Geoană se micșorează tot mai mult pînă dispare, e sigur că i-a ieșit.

Misteriosul preot-consilier al lui Hrebenciuc

Totuși, ce legătură ar putea avea un personaj atît de pragmatic, precum Hrebenciuc, cu teoriile reiki, feng-shui bla-bla-bla? Făcînd oarece săpături în partid, aflăm lucruri surprinzătoare: sforarul partidului este cunoscut de multă vreme ca un fan înrăit al misticismului. El are, de ani de zile, un preot misterios pe care îl consultă înaintea deciziilor importante, poartă cu sine, adesea, diverse obiecte de cult aducătoare de noroc sau care protejează de energii negative, precum deochi ori DNA, și, în general, ține cont, cînd e vorba de gesturi politice ori de afaceri, de zodie, momente astrale, conjurații stelare etc. ”De multe ori ne-a dat, la reuniuni de partid, diverse sfaturi bazate pe chestii de astea, oculte, și nu se lăsa descurajat nici măcar cînd unii dintre noi îl luam peste picior. El chiar crede cu tărie în aceste lucruri și se lasă mult influențat de ele, oricît ar părea de halucinant, deși ne-a lăsat de mai multe ori impresia nouă, celor din conducere, că se folosește cîteodată de aceste credințe ale lui pentru a nu fi de acord cu anumite decizii care nu îi convin, deci putem vorbi și de un pic de teatru în toată povestea. Dar de crezut sincer, crede, asta e sigur…Pînă acum, însă, avea mare grijă ca aceste pasiuni ale lui să nu transpire în afara partidului…dacă acum a lăsat precauția deoparte înseamnă că e chiar disperat” ne-a dezvăluit un greu pesedist, care îl cunoaște pe Hrebenciuc de mai bine de un deceniu și jumătate. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998