CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Demers bizar: vrea USR să lipească imaginea PSD de regimul lui Hitler?

5 comentarii / 3403 vizualizări / 27 ianuarie 2023

Profitînd de comemorarea Holocaustului, USR lansează un manifest ciudat, prin deputatul Claudiu Năsui, al cărui scop pare a fi o suprapunere în planul imaginii a regimului hitlerist peste cea a Partidului Social Democrat al lui Ciolacu. Pentru a trasa aberanta paralelă, USR recurge la un truc ieftin, desființat demult de specialiști, prefăcîndu-se că ia în serios așa-zisul statut de socialist al partidului lui Adolf Hitler, care a născut nazismul.

”Nu trebuie să uităm niciodată ororile produse de socialism și să ne păzim democrația pentru a nu permite istoriei să se repete(s.n.).

Național-socialismul a fost unul din cele mai odioase sisteme totalitare ale secolului trecut. A cuprins Europa și a creat o traumă colectivă, dar mai ales milioane de victime. Inclusiv în România, peste 280.000 de evrei au fost uciși. Sute de mii de familii distruse, oameni uciși într-un mod barbar și un regim de teroare.
Comemorăm Holocaustul pentru a nu uita suferința cauzată acestor victime. O suferință cauzată de idei criminale adoptate de politicieni și transformate într-o politică publică odioasă” a scris Năsui pe Facebook.

”Ideile liberticide încep și sunt acceptate întotdeauna cel mai ușor în sfera economică. De asta, ceea ce Hayek denumea Drumul către servitute începe prin reglementarea vieții economice, în mici moduri care par inofensive sau chiar dezirabile. Dar întotdeauna necesită din ce în ce mai multe reglementări, legi din ce în ce mai complicate, de neînțeles pentru cetățeanul obișnuit. Și totul sfârșește la fel, într-un regim centralizat care controlează și sărăcește viețile cetățenilor săi.
Aceste comemorări ne amintesc și cât de importante sunt ideile, mai ales cele politice, pentru a nu repeta greșelile istoriei. Amenințările la adresa vieții, libertății și proprietății noastre sunt întotdeauna prezente, în blană de oaie. Cei care au puterea în stat doresc întotdeauna să o extindă, în toate sferele din viețile noastre.
Niciun abuz al statului nu este prea mic și trebuie combătut. Diferența dintre un stat care expropriază 90% din venitul unui muncitor și unul care ia „doar” 45% este una de grad, nu de esență. Din păcate, perioadele de criză și dificultăți economice sunt climatul propice pe care îl exploatează pentru a mai răpi un pic din libertatea oamenilor.
De asta, acum și în anii care urmează lupta pentru libertate este mai importantă ca oricând” conchide deputatul, care postează și o imagine care aduce a poster electoral.

Din capul locului trebuie spus că numai ignoranții – și nu e cazul lui Năsui – ar putea considera Partidul Național-Socialist de extremă dreapta al lui Hitler, ca fiind realmente socialist. E vorba de acel Hitler care considera bolșevismul cea mai mare amenințare la adresa omenirii și care, să nu uităm, a trimis în lagăre nu doar evreii, ci și membrii Partidului Social Democrat și ai Partidului Comunist din Germania, încă din 1933, după ce îi epurase din aparatul de stat.

Chestionat în 1932 de scriitorul germano-american George Sylvester Viereck în legătură cu pretenția de a-și declara partidul socialist deși poziționarea reala a acestuia era exact contrariul socialismului, Hitler a ”tranșat-o”, sec:

”Socialismul este o veche instituție ariană, germanică. Strămoșii noștri germani aveau anumite pământuri în comun. Au cultivat ideea bunăstării comune(…) Ne-am fi numit Partidul Liberal. Am ales să ne numim național-socialiști. Nu suntem internaționaliști. Socialismul nostru este național. Solicităm îndeplinirea de către Stat a dreptelor revendicări ale claselor productive pe baza solidarităţii rasiale”.

Deghizarea lui Hitler în socialist, folosită la începutul anilor 30 doar pentru a atrage păturile sărace, s-a spulberat rapid; lupul de extremă dreapta lepădase blana de oaie stîngistă.
Faptul că la aproape un secol distanță USR marșează, brusc, pe așa-zisa latură socialistă a regimului hitlerist nu poate fi explicată, în opinia noastră, decît prin dorința unui atac la PSD, partid social democrat care pare să își regăsească în ultima vreme și componenta naționalistă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. IDIOTI CA U.S.R.-ISTII SUNT PE CALE DE DISPARITIE…BARNA DE CAND ARE COPIL, CRED CA STUDIAZA EDUCATIA SEXUALA DIRECT PE BEBELUS, ASA II ALUNECA LIMBA IN CURUL LGBT, PANA A FATAT FEMEIA LUI. CA NU II PUTEM SPUNE NEVASTA, POATE DOAR TIITOARE. CA IN U.S.R. DRULA ISI INCEARCA MUSCHII CU BARABULELE DIN CAPUL LUI, NASUI VINE SI EL CU O IDEE INGHETATA PE TROTINETA. CAND NU AI FAPTE BUNE, TE TII DE INFRACTIUNI. DACA NU ESTI CAPABIL NICI DE UNA SI NICI DE ALTA, EMITI CA LA BALACEANCA. RETARDATII ASTIA AU BAGAT VAXIN IN EI, DE LI S-A TOPIT PANA SI ULTIMA SUFLARE DE FACUT BINE. SLAVA UKRAINA SI ASTEPTATI RUINAREA EUROPEI, VIITOROLOGILOR CASTRATI! NU SADITI UN POM, VA FACETI CA…NU CRESTETI COPII, VOI II VRETI EDUCATI PENTRU PROSTITUTIE…AI VOSTRI COPII SAU URMASI SA FIE PRIMII, DACA TOT VA PLACE…SI NU AVETI NICI UN ACOPERIS DEASUPRA CAPULUI IN PLANURILE VOASTRE..VOUA NU VA TREBUIE CASA, FAMILIE SI PACE CU DUMNEZEU. VOUA VA ESTE INDEAJUNS TROTINETA! SI EPILATUL LA TIMP! SLAVA UKRAINA!

 2. jocuri de putere ca in colonie..intre lachei…care slujeste mai tare.
  holocaustul este mitul suprem al imperiului american si cat timp sta in picioare, in colonii se studiaza, se comemoreaza si „liderii” pusi isi pus caciulitele acelea mici ci tin discursuri precum zilele acestea.

 3. Câtă incultura la noii noștri politicieni. Ei sunt viitorul nostru ? Părinții acestor piticanie ar trebui să-și ceară scuze că nu s-au ocupat de educația lor.

  • Tatal lui Nasui este un ofiter condamnat penal pentru tradare, sifonarea, vanzarea secretelor de stat si tepuirea Armatei Romane cu contracte paguboase.

   Fii-su, un paduche, primul lui loc de munca a fost in Parlament, al doilea job Ministru. El s-a nascut nabab cu banii furati de senior.

   Citat din Tariceanu :
   „Copiii securistilor nostri vor fi securistii copiilor nostri”

   Asta a ajuns Ministru al Economiei si este deputat in Parlament, desi tatal lui este un tradator abject dovedit si condamnat penal.

 4. Beizadeaua asta de securist condamnat penal face activism politic pe spatele a 6 milioane de morti si nu s-au luat masuri legale impotriva lui? Inca?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998