CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Demers stupefiant: Ucraina baga Romania in gura lui Putin cu dezvaluiri despre arme

8 comentarii / 10298 vizualizări / 22 iunie 2022

Ce se chinuie de luni de zile să ascundă guvernul României e scos la lumină de Ucraina: țara noastră e a treia mare filieră internațională prin care armele livrate de occident, mai ales din SUA, ajung în țara lui Zelenski. Presa ucraineană mai relatează că România a furnizat arme letale din rezervele sale și că i-ar putea livra lui Zelenski inclusiv întreaga flotă de MIG-uri 21 și 29. De asemenea, oficialii români fac lobby puternic pentru trimiterea către Ucraina a sistemelor HIMARS. Conceput sub forma unui așa-zis articol de recunoștință, materialul pare menit, mai degrabă, să bage și România în gura Kremlinului și să agite și mai mult apele în această zonă.

”Multe țări oferă Ucrainei un ajutor considerabil, dar o mare parte din acesta rămâne în afara spațiului public sau se pierde într-o multitudine de știri. Una dintre țările al cărei ajutor important merită atenția noastră este România, care sprijină și ajută ucrainenii în toate felurile posibile încă din primele zile de război. Este una dintre țările lider în transportul de mărfuri din SUA cu împrumut-închiriere către Ucraina și a treia țară de tranzit ca mărime pentru livrarea de arme și echipamente” scrie publicația Kiev Post.

”Încă din primele zile ale războiului, președintele Klaus Iohannis a asigurat Kievul de sprijinul deplin al României pentru integrarea Ucrainei în UE. În cadrul recentei întâlniri de la Kiev cu Volodymyr Zelensky, Iohannis l-a asigurat că România dorește ca Ucraina să devină candidată la UE în cel mai scurt timp posibil. Mai mult, pentru a furniza Ucrainei arme letale din rezervele românești, Ministerul Apărării a inițiat amendamente la legislație care să permită furnizarea de arme nu numai țărilor NATO, ci și aliaților și partenerilor Alianței. România deține câteva zeci de avioane de luptă MiG-21 și Lancer, plus 15 avioane de vânătoare MiG-29 pe care nu le folosește, dar le-ar putea preda Ucrainei. Oficialii guvernamentali români promovează, de asemenea, în mod activ eforturile pentru livrarea Ucrainei М142 HIMARS fabricate în SUA” mai scrie presa ucraineană. (B.T.I.)

foto: arhiva MAPN

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Să le dăm,să le dăm!Să-i mai ştergem şi la cur,că „le-au dat” toate drepturile românilor din Ucraina!

 2. nu cred ca are johanis vreo putere sa faca ceva de capul lui in aceasta speta. Daca in presa din ucraina s-a scris asa ceva probabil e tocmai pentru ca nu le-am facut pe plac si vor sa creeze conflict intre noi si rusi.

  • Mama e o maimuţă khazară buboasă, da’ baba mai face treabă pusă capră.
   A umplut tot batalionul AZOV de bube de maimuţă, şi pe cap,
   plus vreo câteva mii de ucraineni buboşi de-ai mei, pe care i-am trimis la voi, în România, ca refugiaţi, să vă umple de varicelă, dacă nu-mi daţi toate armele pe care le aveţi, volohilor proşti.

 3. „”Încă din primele zile ale războiului, președintele Klaus Iohannis a asigurat Kievul de sprijinul deplin al României pentru integrarea Ucrainei în UE.”
  Da. Aceasta politica o avem de cand am intrat in U.E.

  „România deține câteva zeci de avioane de luptă MiG-21 și Lancer, plus 15 avioane de vânătoare MiG-29 pe care nu le folosește, dar le-ar putea preda Ucrainei.”
  Le-ar putea preda in visele lor.
  Nu o sa facem asta niciodata pentru ca nu putem. Nu mai avem cu ce sa aparam cerul Romaniei in caz de probleme, nu avem cu ce sa facem politie aeriana.

  ” Oficialii guvernamentali români promovează, de asemenea, în mod activ eforturile pentru livrarea Ucrainei М142 HIMARS fabricate în SUA”
  Propaganda, nu promovam nimic, nici macar pe noi insine. Romania face doar ce spune SUA, punct.
  SUA le dau cu lingurita sisteme de artilerie cu o capacitate de lovire in distante care sa nu depaseasca geografia campului de lupta, ca nu cumva Ucraina sa foloseasca aceste sisteme impotriva teritoriului rusesc, altfel avem WW3 si holocaust nuclear pentru 2 judete imputite fara curent electric si canalizare.

  „Mai mult, pentru a furniza Ucrainei arme letale din rezervele românești, Ministerul Apărării a inițiat amendamente la legislație care să permită furnizarea de arme nu numai țărilor NATO, ci și aliaților și partenerilor Alianței.”
  Da, am facut niste hartii si am livrat nimic. Clasic romanesc ;-)

  „Este una dintre țările lider în transportul de mărfuri din SUA cu împrumut-închiriere către Ucraina și a treia țară de tranzit ca mărime pentru livrarea de arme și echipamente”
  Adica Romania e in spatele Poloniei si a Slovaciei, avand cea mai mare granita(Ungaria s-a autoexclus public din start)? Pai bai baiatule, adica noi facilitam foarte putin din transportul catre Ucraina=))))?????? Sub Slovacia?

  Din cate stiu eu, Rusia a spus prin M.A.E. rusesc ca Romania nu a livrat arme, iar Ucraina spune ca Romania doar a permis ca o parte din armele din SUA sa traverseze teritoriul romanesc catre Ucraina. (daca Slovacia e pe locul 2, Ungaria s-a autoexclus, inseamna ca nici Romania nu permite ca tot armamentul american sa traverseze teritoriul, altfel nu luau calea Slovaciei, interesant, mai avem romani in tara asta)

  Ucraina preseaza Romania sa le dam defapt avioanele noastre si ce mai avem prin curte. Singurul raspuns pertinent si corect pentru ucraineni, din partea romanilor, este „Mars ma jigodiilor”

 4. Curvele astea, cu nimic mai prejos decat rusii, nu merita niciun fel de ajutor si sper ca in ceea ce inseamna candidatura lor la UE sa le aratam degetul (ala de veto, nu celalalt) pana cand macar vor aduce la nivel european drepturile acordate minoritatilor, daca nu chiar retrocedarea teritoriilor furate.

 5. Asta înseamnă să fii bun,dar să fii luat de prost ! Fă bine și așteaptă rău !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998