CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Demisia lui Rus: ”coloana a 5-a” din PSD isi face iar datoria

0 comentarii / 1418 vizualizări / 6 august 2012

Ioan Rus a anunţat, azi, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că e”ste un politician onest, corect”, iar în ultimele zile asupra lui ”au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil”.

„Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare”, a spus Ioan Rus. El a adăugat că, în opinia lui, referendumul a fost organizat suficient de bine, chiar bine” şi că el este un politician „onest, corect”.

Prin demisia și declarațiile sale, Rus pune USL într-o situație extrem de dificilă în cadrul bătăliei politice în plină derulare, cu PDL și Traian Băsescu. Lucru care nu miră, însă, decît pe cei care uită rolul jucat de ex-ministrul de Interne în PSD, acela de coloana a 5-a unor cercuri de interese politice, care îl includ și pe președintele suspendat.
Primul care a spus explicit asta, inclusiv sintagma mai sus folosită, a fost însuși Ion Iliescu, într-o celebră scrisoare remisă lui Mircea Geoană în ianuarie 2006. În document, fostul președinte atrăgea atenția asupra unui pericol mai mare pentru social-democrați decît adversarii politici recunoscuți de PSD. El făcea referire la o așa-numită « coloană a cincea » (cu referire la celebra unitate nazistă de spionaj infiltrată în Franța) poziționată în interiorul partidului, ”dar care face plecăciuni în fața dreptei politice, doar pentru a atrage anumiți votanți pierduți de PSD”. În viziunea lui Iliescu, cei din coloana a 5-a erau membrii faimosului Grup de la Cluj, cu Ioan Rus în frunte.
Ulterior, cariera lui Rus a intrat în declin în PSD, pînă la a nu mai deține nicio funcție politică, pînă la halucinanta scoatere de la naftalină la formarea guvernului Ponta, cînd numirea sa la Interne ar fi fost prețul cerut de Băsescu pentru nominalizarea liderul PSD în fruntea guvernului.
Evident că Băsescu avea propria agendă, din acest punct de vedere, iar conținutul ei îl vedem acum, odată cu demisia spectaculoasă a lui Rus și cu noroiul aruncat public în obrazul colegilor de alianță, de partid și de guvern, care se văd atacați din spate și nu din față, unde se află inamicul portocaliu. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998