CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Demisia Oanei Mizil, semn ca Vanghelie e ”mina moarta”

2 comentarii / 3313 vizualizări / 12 martie 2015

Deputata PSD Oana Niculescu Mizil este atît de preocupată de bunul mers al justiției, încît a demisionat din parlament, azi, după ce a fost adusă la DNA pentru interogatoriu, ca să nu se prevaleze, zice-se, de imunitate. Asta, declarativ, pentru că, în realitate, decizia deputatei de a demisiona e semnul că dezastrul se apropie cu pași repezi de familia Vanghelie.

„Tot ce vreau să vă anunţ este că astăzi îmi depun demisia din calitatea de deputat, pentru că nu vreau să fie un impediment în faţa justiţiei” a spus Oana Mizil, după ce a ieșit de la DNA, unde are calitatea de învinuit într-un dosar în care ar fi implicată în operațiuni de comerț incompatibile cu funcția de parlamentar, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Numai că, sunt toate șansele ca demisia din parlament să fie determinată de cu totul alte rațiuni, ținînd cont că Mizil nu a demisionat, anul trecut, spre exemplu, atunci cînd a fost condamnată de ÎCCJ la trei ani de închisoare pentru conflict de interese, decizia nefiind definitivă.

Prin demisia de azi, Oana Mizil arată că e mai mult decît conștientă că nu are scăpare – ceea ce, în mod cert, e valabil și pentru Vanghelie – și că va ajunge iar la proces. Pierzîndu-și calitatea de deputat înaintea finalizării dosarului, însă, ea va fi judecată de magistrații din sectorul 5, iar recursul se va judeca la Curtea de Apel București. În acest fel, Mizil evită o nouă confruntare cu magistrații de la ÎCCJ, care au condamnată-o, deja, în alt proces și care ar fi judecat-o dacă nu părăsea parlamentul.
Drama fostei deputate e că, în situația în care ar fi condamnată în noul dosar, iar sentința din primul proces rămîne definitivă, ea va ajunge obligatoriu în pușcărie, pentru că suspendarea executării sentinței va fi anulată. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. De ce oare justitia a ajuns asa de tarziu la Vanghelie?

  2. La cati bani au adunat din furaciuni, isi pot permite niste avocati mai de soi care sa-i invete cum sa scape mai usor, ca doar nu ne imaginam ca pe duduia asta o duce prea mult mintea. Sau pe evreo-tiganul de Almanahe.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998