CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Democratia schioapa

2 comentarii / 2113 vizualizări / 2 septembrie 2014

Si mai mult decat atat, in Parlament, aceasta democratie cade pe burta. Se prabuseste. S-a intamplat, din nou, ieri. Iar exemplul este extrem de concludent pentru demonstratia care urmeaza. A luat fiinta un nou grup parlamentar. Sub presiunea majoritatii. In Senat. Un grup parlamentar care nu a existat la alegeri. Si contrar regulamentului de functionare. Daca Senatul, Camera superioara a Parlamentului, isi incalca propriile reguli, atunci ce mai urmeaza? Nu pot urma decat legi strambe.

Din momentul in care domnul Calin Popescu Tariceanu a parasit partidul pe care l-a condus, in calitate de presedinte, mai multi ani, pe care l-a fondat si cu sprijunul caruia a detinut, timp de patru ani, functia de premier al Romaniei, s-au intamplat mai multe lucruri ciudate.

Prima ciudatenie este ca domnul Tariceanu nu a plecat oriunde. Suparandu-se pe propriul partid, care a decis aproape in unanimitate sa iasa din alianta cu PSD, domnia sa s-a dus fix la socialisti. O tara intreaga l-a vazut urcand, usor aplecat de spate, treptele de la Palatul Victoria, pentru a-si pune steagul, propria istorie si propria onoare, precum si statutul sau de liberal la picioarele liderului socialist. Si asta, la scurt timp dupa ce toti membrii conducerii liberale au fost martorii criticilor repetate pe care domnul Tariceanu, in apararea liberalismului, le-a adus acelor ministri din propriul partid, in frunte cu Daniel Chitoiu, care fusesera treptat sedusi de vraja doctrinei socialiste. In interiorul PNL, Calin Popescu Tariceanu a aparat in mod constant doctrina liberala si a aparat-o in raport cu PSD. A doua ciudatenie este ca unul dintre primii sai colaboratori care l-au urmat in aceasta aventura socialista in parteneriat cu Victor Ponta a fost tocmai Daniel Chitoiu. Cel cu care, in toate sedintele staff-ului PNL, Tariceanu a schimbat cuvinte si acuzatii grele.

Intrucat Calin Popescu Tariceanu a beneficiat imediat de logistica oferita cu “generozitate” de PSD, de darul otravit al socialistilor, fiind sustinut pentru a obtine presedintia Senatului, iar apoi pentru a le oferi amatorilor de aventuri politice sinecuri in deconcetrate, a reusit sa atraga o mica oaste. De stransura. Cativa parlamentari, cativa directorasi, cativa activisti locali si poate, prin ordonanta anticonstitutionala, va mai lua cativa primari si consilieri.

In aceste conditii, PSD a decis sa initieze pe mana domnului Tariceanu, care este si presedinte al Senatului Romaniei, o operatine mai mult decat discutabila, de-a dreptul scandaloasa. Iar marti, in cea de-a doua zi de lucru a Parlamentului, am primit o informatie stupefianta. Si anume ca apare un nou grup parlamentar, numit liberal conservator. Cu alte cuvinte, parlamentarii de stransura ai domnului Tariceanu, in loc sa mearga individual la un grup parlamentar, care o fi el, PSD, UNPR sau PC – ma refer, desigur, la arcul majoritar –, s-au dus gramada la PC, schimband si denumirea grupului.

Si astfel asistam la un fapt fara precedent. La o inovatie in Senatul Romaniei. La aparitia unui grup parlamentar cu o denumire care nu s-a regasit sub nicio forma pe lista partidelor politice care au participat la alegeri. Mai mult, regulamentul Senatului interzice o asemenea scamatorie. Si totusi, cu forta, acest lucru s-a petrecut.

Iata ca, pentru a doua oara, oastea de stransura a domnului Calin Popescu Tariceanu incearca sa zamisleasca, cu ajutorul forcepsului, un partid politic. Si un grup parlamentar.

Nu numai ca traseismul politic ar trebui descurajat printr-un consens politic realizat de toate partidele si sub presiunea opiniei publice, dar, evident, ar trebui ca legea sa nu se poata transforma in faradelege. Daca Senatul Romaniei are un regulament, acesta trebuie respectat. Cu sfintenie. In masura in care Senatul si senatorii doresc sa se bucure de respectul cetatenilor. Daca Senatul si senatorii nu-si respecta propriile regulamente, atunci nu este de mirare ca insitutia in sine se bucura de o incredere din ce in ce mai mica din partea cetatenilor.

Am trait sa o vad si pe asta. Din pacate, initiatorul unei asemenea faradelegi nu numai ca este chiar presedintele Senatului, adica prima persoana care are datoria de a apara regulamentul institutiei, dar mai mult decat atat, el este chiar un liberal. Si nu orice fel de liberal. Ci unul dintre fondatorii si ctitorii acestui partid dupa decembrie 1989. Un motiv in plus sa ne scandalizam. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Auzi serse, de ce i-a luat peneleaua pe traseistul frunzaverde, ca sa-l dea jos pe unguent si p-orma sa-l cheme inapoi in uniunea voastra consexuala cu pedeul?

  2. Acum bati campii RSR. Cand ai fost obiectiv, cand erai cu PSD-ul sau acum cand esti cu PDL-ul? Mi-e greata de astfel de jurnalistopoliticieni.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998