CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9686 RON DOWN | 1 USD = 4.5785 RON DOWN | 1 GBP = 5.8072 RON DOWN

Deputat al puterii: In Romania, se acorda mai multa atentie cainilor decit copiilor

1 comentariu / 2155 vizualizări / 17 octombrie 2017

În România există un interes exagerat pentru protecţia animalelor, în raport cu interesul pentru protecţia copiilor rămaşi fără părinţii plecaţi la muncă pe alte meleaguri, fiind doar în grija bunicilor sau a rudelor de gradul I este de părere deputatul ALDE Constantin Avram, într-o declarație parlamentară.

”Pentru mine, este evident că interesul tot mai crescut în domeniul protecţiei animalelor este strâns legat de interesele financiare aferente asigurării hranei zilnice a acestora, dar şi asigurării asistenţei medicale a câinilor comunitari. Şi ca orice cetăţean român, normal la cap, mă întreb dacă viaţa unui animal este mai importantă pentru societatea românească, decât viaţa şi educaţia unui copil orfan, fără nicio speranţă?! Asist, deocamdată pasiv, la o înghesuială „mediatică”, în problema protecţiei animalelor, şi la acceptul tăcut al românilor de a lua în îngrijire un animal mai degrabă, decât un copil rămas fără părinţi.
Poate că sunt şi considerente economice la mijloc, dar, oricum am privi acest fenomen, observăm că, nouă, unora dintre români, ne-a dispărut sentimentul de solidaritate, de îngăduinţă, de răbdare, de „milă creştină” dacă vreţi, faţă de fiinţa umană. Ce suflet trebuie să ai, să dai prioritate animalelor, în dauna adopţiei unei fiinţe omeneşti?” se întreabă, retoric, deputatul ALDE. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. In sfarsit cineva care pune punctul pe i !!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998