CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Deputat AUR, intrebare-cheie: Ce s-a ales de banii strinsi pentru ”Cumintenia pamintului”?

3 comentarii / 2098 vizualizări / 22 iunie 2022

La șase ani de la celebra subscripție publică pentru cumpărarea operei ”Cumințenia pămîntului” a lui Brîncuși, milionul de euro strîns de guvern rămîne pierdut fără urmă. Într-o interpelare pe adresa ministerului Culturii, deputatul AUR Dan Tănasă cere informații legate atît de banii strînși, cît și despre starea actuală a celebrei creații.

”Campania ,,Brâncuși e al meu”, desfășurată pe durata a cinci luni în anul 2016, s-a bucurat de contribuția a sute de mii de persoane fizice și juridice, însumând aproximativ 1.163.032 de euro pentru sculptura Cumințenia Pământului” amintește deputatul.

Care adresează cîteva întrebări ministerului:

– Unde se află în acest moment Cumințenia Pământului?

– De ce nu se ajunge la o înțelegere cu proprietarii operei?

– Ce s-a întîmplat cu suma de 1.163.032 de euro încasată de statul român în urma subscripției publice care a avut loc în 2016, sub Guvemul condus de Dacian Ciolos?

– De ce este atât de greu că Ministerul Culturii să restituie donațiile românilor, dacă tot s-a dovedit incapabil să folosească acești bani?

– Există vreo anchetă la nivelul autorităților statului român cu privire la supraevaluarea operei de la 4,5 milioane de euro la 11 milioane de euro, având în vedere că este vorba despre o lucrare care aparține patrimoniului cultural național, categoria Tezaur?

– Cine și­-a asumat responsabilitatea pentru acest eșec national în care ne-am făcut de rușine la nivel internațional? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Chiar asa! Fac parte din masa celor care au donat bani si am facut si cererea de restituire a sumei atunci cand ni s-a spus ca tranzactia a esuat. Multumesc dlui deputat pentru repunerea chestiunii pe tapet si il rog sa urmareasca banii, cum se zice in limbaj politic. Sper sa nu patim cu guvernul asa cum am patit cu Blue air, care mi-a anulat zborul, a primit cererea de restuitire a pretului biletului si se face ca ploua de cativa ani.
    Poate faceti loc si acestei probleme in agenda dvs, dle deputat. Multumesc inca o data.

  2. O HOTIE ORGANIZATA DE DACIAN CIOLOS…DE ACEEA SI-A NUMIT NOUA CREATIE DE PARTID ” REPER” PENTRU CA EL ESTE UN REPER PENTRU HOTIE, MINCIUNA, POTLOGARIE, INSELACIUNE…NEPOTUL FOSTULUI SEF AL U.M.0962 SAU U.M.0215…VIRGIL ARDELEAN….JAF, MINCIUNA SI CURVARASIE. SLAVA UKRAINA! MODEL PROGRESIST …CUM ERAU PE VREMURI PANOURILE DE „ONOARE” …NU FACETI CA EI ..

  3. 1 milion de euro… astia au fost bani de buzunar, sa aiba si ei de-un suc.. si sa para ca se implica in ceva.. de fapt ca am asta e tot ce au facut in lunile alea de guvernare. Bine, Dragnea a facut puscarie pentru cateva sute de lei, dar ce mai conteaza?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998